Калушанин, який зґвалтував школярку відсидить десять років


У п'ятницю, 22 травня суддя Коломийського міськрайонного суду Роман Якимів виніс вирок у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 186, ч. 3 ст. 153 КК України.

Злочини було скоєно у листопаді 2017 року. Обвинувачений перебував на вулиці Долинській в Калуші та проходив у напрямку залізничного переїзду неподалік кузні, де помітив малолітню, яка несла мобільний телефон і прямувала в тому ж напрямку, повертаючись додому зі школи. Про це повідомляє Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Молодик попрямував за дитиною та розпочав розмову з нею. Дійшовши до залізничного полотна, яке розташоване між житловими будинками на вулиці Долинська та територією Калуського машинобудівного заводу, скористався відсутністю сторонніх осіб та схопив малолітню за обличчя рукою, затиснувши рот, позбавивши її можливості кликати про допомогу та спричинивши їй фізичний біль. Далі обвинувачений, застосовуючи грубу фізичну силу, ривком вирвав із рук дитини її мобільний телефон. Продовжуючи свою злочинну діяльність, обвинувачений усвідомлюючи, що потерпіла являється малолітньою, погрожуючи застосуванням насильства, штовхнув потерпілу на землю та задовольнив статеву пристрасть неприродним способом із застосуванням фізичного насильства та погрози його застосування. Після вчинення даних дій потерпілій вдалося вирватися та втекти.

У судовому засіданні обвинувачений вину не визнав. Однак його вина повністю доведена сукупністю доказів, зокрема показаннями потерпілої, свідків та письмовими доказами. Потерпіла впізнала в обвинуваченому чоловіка, який вчинив щодо неї злочинні дії та додатково вказала, що на даний час у нього змінилась борода і зачіска.

Суд врахувавши обставини справи, прийшов до переконання, що виправлення і перевиховання обвинуваченого можливі при ізоляції його від суспільства. Як наслідок суд призначив 10 років позбавлення волі та постановив стягнути 400 тисяч гривень моральної шкоди.

До набрання вироком законної сили залишено в силі попередньо обраний обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!