Калушанин, який зберігав удома особливо небезпечний наркотик, заплатить штраф


Калушанин, який незаконно придбав та зберігав наркотичні засоби, заплатить штраф.

У лютому у його помешканні правоохоронці знайшли особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено, — екстракт канабісу, загальною кількістю 0,463 грами, повідомляють”Вікна”.

У квартирі також було виявлено та вилучено саморобний пристрій для викурювання наркотичних засобів, на внутрішніх поверхнях якого був характерний нагар темного кольору.

В судовому засіданні обвинувачений вину у скоєному визнав повністю та ствердив, що не мав на меті збуту наркотиків. Дії обвинуваченого було кваліфіковано за ст. 309 ч. 1 КК України, так як він вчинив незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту.

Дані обставини повністю доведено в судовому засіданні та підтверджено матеріалами справи. Враховуючи те, що молодого чоловіка позитивно характеризували за місцем проживання, а також, що він не перебуває на обліках у нарколога та психіатра, суд вирішив обмежитися штрафом у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень, а також стягнути з нього в користь держави 1228,80 грн. витрат за проведення експертизи.