Калушанина Ігора Гром’яка, який потрапив у полон біля Дебальцевого, били за жовто-синю стрічку


Ігор Гром’як та Володимир Хрущ — двоє калушан, які потрапили у полон біля Дебальцевого, але щасливо повернулися додому.

Однак, якщо у 19-річного Володимира Хруща полон був «показовим» і супроводжувався посиленою увагою російських ЗМІ, то 49-річному Ігореві Гром’яку під час полону дісталося від сепаратистів. Били — за синьо-жовту стрічку.

Із журналістами Ігор Гром’як зустрівся у лікарняній палаті Калуської ЦРЛ. Він сьогодні перебуває на лікуванні у хірургічному відділенні, інформують ”Вікна”.

На дверях палати із написом «для ветеранів війни» — жовто-синій прапорець — то «робота» товаришів, які не раз його провідували. Ігор Гром’як каже: за кілька днів, які він у лікарні, двері до палати просто не зачиняються.

Біля чоловіка перебуває дружина Олена Гром’як. За її словами, коли чоловік зателефонував і повідомив, що у полоні, зітхнула із полегшенням: слава Богу, що живий. А впродовж чотирьох днів полону у квартирі Гром’яків розташувався цілий штаб із підтримки сім’ї, твредить Олена.

Ігор Гром’як пройшов шлях від майстра зміни у концерні «Хлорвініл» до начальника виробничо-диспетчерсього відділу ТОВ «Карпатнафтохім». Знає багато журналістів, адже, супроводжував практично кожну офіційну делегацію — з тих, які не один раз приїжджають на підприємство.

Сім’я Гром’яків виховує двох синів. За словами Ігоря Гром’яка, пішовши на війну, у такий спосіб ніби наклав «вето» на мобілізацію дітей.

Упродовж кількох місяців його супроводжувала карма числа «17»: 17 серпня минулого року його призвали у військову частину Виноградова, 17 січня їх відправили у відрядження у Дебальцево і у складі 128 гірсько-піхотної бригади військові місяць тримали оборону Дебальцево. А 17 лютого, при виході із котла біля Дебальцевого, потрапив у полон.