Калуська міськрада виділить допомогу на лікування дитині зареєстрованій в районі


У Калуші чи не вперше можуть виділити фінансову допомогу родині, яка зареєстрована у районі. Рішення прийматиме міська рада, але депутатська комісія з питань гуманітраної роботи попередньо підтримала такий проект рішення.

Йдеться про родину, в якій виховується четверо дітей, у тому числі — дитина-інвалід. Нещодавно родину спіткало нещастя: в 16-річного сина виявили онкологію. Хлопцю вже зробили операцію, але зараз він потребує кількох курсів хіміотерапії. Тож, родина звернулася за допомогою, пишуть "Вікна".

Єдиний нюанс — зареєстрована родина у селі на Калущині, але фактично вже багато років проживає у місті. Зважаючи на те, що факт проживання у Калуші підтверджується офіційними документами, місто може виплатити одноразову грошову допомогу родині. Якщо депутати міської ради не заперечуватимуть, то на лікування школяреві виділять 10 тисяч гривень.

Нагадаємо, виділення такої фінансової допомоги у Калуші здійснюється згідно з «Порядком надання одноразових грошових допомог на лікування онкологічних хворих мешканців міста», затвердженого рішенням міської ради. Цим документом передбачено, що за допомогою можуть звертатися мешканці, які зареєстровані і проживають в місті Калуші.