Калуському мінеру-невдасі обрали запобіжний захід


За клопотанням органів досудового розслідування обрано запобіжний захід щодо 19-річного жителя Калуського району , який тричі повідомляв про замінування у місті Калуш.

Так, зловмисник 29 вересня о 16:16 год зателефонував до поліції та повідомив про те, що на одній із вулиць міста біля автобусної зупинки знаходиться сумка з 4-ма кг тротилу (тротил – хімічна речовина, реактив, потужний вибуховий матеріал), яка через годину вибухне.

В ході обстеження вибухотехніками та слідчо-оперативною групою території, вказаної «мінером» території, жодних вибухових пристроїв не виявлено. 

Однак через 55 хв чоловік знову повідомив, що відбудеться вибух, але вже в іншому місці. І цього разу спецслужби, обстеживши місце події, не знайшли вибухівки.

У третьому дзвінку він указав, що 4 кг тротилу вибухнуть у місці скупчення дітей. Проте й це повідомлення виявилось неправдивим.

Загалом для перевірки зазначеної інформації були задіяні вибухотехніки, експерти-криміналісти з використанням службової собаки, співробітники пожежно-рятувальної частини, відділу газового господарства та обленерго, служби з надзвичайних ситуацій та служби безпеки України.

Того ж дня правоохоронці встановили особу «мінера» та розшукали його. Як з’ясувалось, він уже притягувався до кримінальної відповідальності.

Правопорушника 1 жовтня взяли під варту за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України.

Йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснює Калуська місцева прокуратура.