Кандидат в нардепи Оксана Тебешевська: Я можу обіцяти одне – вірну службу людям, захист інтересів простих українців


Цієї неділі на окрузі №85, що охоплює Калуський, Рогатинський та частину Галицького районів пройдуть проміжні вибори до парламенту. За крісло у Верховній раді цього разу тут змагається рекордна кількість кандидатів – аж 37. Серед них –висуваниця ВО «Свобода», вчителька української мови та літератури, депутат облради Оксана Тебешевська.

У розмові з кореспондентом Бліц-Інфо свободівка розповіла, чому вирішила йти до парламенту, як оцінює виборчі перегони та які обіцянки дає своїм виборця.

- Оксано Степанівно, чому Ви вирішили балотуватись до Верховної ради? Якими помислами керувались?

 - Тому, що треба боротися за Україну. Сьогодні маємо таку владу, яка чинить геноцид українського народу. Так далі жити неможливо. Ми (а це мої побратими зі «Свободи», які є кандидатами в народні депутати  по інших округах) йдемо на вибори з Програмою української перемоги – це завдання докорінних перетворень, які випливають із нашої Програми захисту українців. Хочу також мати ширші можливості допомогти тим людям, серед яких я живу.

- Ці вибори у Калуші вже побили рекорд за кількість кандидатів на крісло в парламенті. Організації, що слідкують за виборчим процесом, говорять про технічних кандидатів та політичні технології. Як оцінюєте перебіг виборчої кампанії? Чи можна говорити про чесну боротьбу?

 - На жаль, про чесну боротьбу говорити не доводиться: підкуп виборців у формі поїздок на Буковель, раптове благодійництво для церков і шкіл, невідомо які дослідження громадської думки, в яких фаворитами перегонів оголошуються потрібні кандидати, влаштування пивних забав, маніпуляції з членами комісій і т. д. Але я вірю, що більшість виборців розуміють ситуацію і зуміють її належно оцінити.

- Ваші опоненти у передвиборчих програмах говорять про збільшення робочих місць, зменшення тарифів, безкоштовну медицину. Якими є головні акценти вашої передвиборчої програми?

- Я можу обіцяти одне – вірну службу людям, захист інтересів простих українців, тих, які опинилися за межею бідності, які не знають нині, як звести кінці з кінцями, які не мають можливості заплатити за комунальні послуги, які не можуть не тільки  ліки придбати, а й предмети першої необхідності, тих людей, які втратили годувальника, в тому числі й найперше через російсько-українську війну, людей, які воюють за нас, за нашу незалежність, але й досі не мають відповідного статусу.

- Якими досягненнями за час роботи в Івано-Франківській обласній раді можете похвалитись? Що з передвиборчих обіцянок вже вдалось виконати?

- Вважаю, що депутат має бути не паном, а наймитом. Тому я завжди обіцяю тільки одне – свою вірну службу людям, які мене обрали, й Україні. Будучи депутатом обласної ради, зустрічаюся з мешканцями округу, вивчаю їхні проблеми, намагаюся реагувати на кожне питання, прохання людей. Порушую ці питання на засіданнях комісії, президій, сесій облради, роблю відповідні запити і звернення до влади.

Допомагаю онкохворим, інвалідам, нашим воїнам, які воюють на Сході, пораненим, сім’ям загиблих.

За моїм сприянням залучено кошти для продовження будівництва садочка та ремонту системи опалення у школі села Голинь, для продовження добудови приміщень Новицького НВК, для капітального ремонту Пійлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, для заміни вікон у Добровлянській школі, встановлення внутрішніх санвузлів у Кадобнянській школі та ін.

Порушила на комісії, на сесіях такі важливі питання, як загрозливі наслідки паводків для сіл, які розташовані вздовж річки Чечви, вирубка лісів, незаконна розробка гравійно-піщаних кар’єрів, вплив виробництва «Кроно» (Брошнів-Осада) на здоров’я мешканців навколишніх сіл Калуського району.

Приділяю постійну увагу питанням об’єднання територіальних громад. Виступаю проти необґрунтованих рішень про закриття шкіл, знищення бібліотек. Дбаю про розвиток спорту у краї, проводячи різноманітні турніри та змагання.

- І наостанок, яким питанням займатиметесь найперше, якщо пройдете до парламенту?

Найперше разом зі своїми побратимами-свободівцями боротимусь проти високих тарифів на енергоносії та житлово-комунальні послуги, бо вони зробили простих людей злидарями, за зниження цін на товари першої необхідності, за скасування пенсійної реформи Азарова-Януковича, за повернення капіталів із офшорів, за зняття депутатської, суддівської і президентської недоторканності і, звичайно, за прийняття всіх законів, які стосуються захисту тих, хто на передовій, хто поранений у війні, хто втратив годувальника внаслідок війни. І ще, звичайно, невідкладною є робота в освітній галузі, бо це стосується дітей, зокрема діточок-інвалідів, сиріт, напівсиріт. Проблем є надзвичайно багато, і їх треба вирішувати.