Кандидатка від "Самопомочі" відсудила у однопартійця мандат депутата Івано-Франківської облради


Сьогодні, 10 грудня в Івано-Франківському окружному адміністративному суді розпочалося судове засідання у справі «депутатів-сумісників».

Кандидат у депутати обласної ради від "Самопомочі" Марія Ткачук звернулася з позовом до суду щодо її реєстрації депутатом обласної ради замість її колеги. Адже її однопартійця, депутата облради Сергія Коцюра було призначеного першим заступником Коломийського міського голови. За словами кандидатки, Коцюр визнав це на засіданні ОВК перед представниками ЗМІ, інформує кореспондент Бліц-Інфо

Оскільки закон забороняє таке сумісництво, Ткачук просила суд позбавити її однопартійця мандата депутата Івано-Франківської облради і водночас, зобов'язати ОВК визнати депутатом її.  Адже саме вона наступна за партійним списком. 

Сергій Коцюр на засідання не з'явився, так само як і представник третьої сторони - обласної виборчої комісії. Тож, вислухавши аргументи позивача, суд оголосив перерву для прийняття рішення.

А після нарадчої кімнати суд прийняв рішення задовільнити позовні вимоги Ткачук частково. А саме, у частині визнання Марії Ткачук депутатом. На думку суду, депутат Коцюр автоматично позбувся мандата як тільки став на посаду заступника міського голови. Тож позбавляти його мандата через суд немає сенсу. Натоміть ОВК вчинила бездіяльно, таки вручивши йому посвідчення депутата. Тому суд зобов'язав ОВК визнати Марію Ткачук депутатом від "Самопомочі" замість Сергія Коцюра.

Цікавим є той факт, що в обласній раді є ще два депутата-сумісника - скандально відомий Олександр Левицький  ("Батьківщина") та колишній секретар міськради Микола Вітенко (ВО"Свобода"). Як випливає з рішення суду, як тільки Івано-Франківська міськрада проголосувала за призначення їх на посади заступників міського голови, вони позбулись можливості бути депутатами обласної ради. Тож, очевидно, що ОВК має вручити ці мандати наступним за списком кандидатам.