На Івано-Франківщині капелани зможуть отримати статус добровольця АТО/ООС


У п’ятницю, 29 травня в Івано-Франківську розпочалась 35-та сесія обласної ради. На порядку денному майже сім сотень питань.

Серед іншого, депутати проголосували за визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як розповіла депутатка від фракції «Свобода» Наталія Чаплинська, пропонується внести зміни до рішення про визнання бійців-добровольців АТО/ОСС і закріпити за капеланами такий же статус.

«У нас з 2016 року є прийняте положення про статус добровольців, але у переліку тих, хто має право на нього претендувати не згадуються капелани. Ми очікували, що про статус капеланів буде в новому законі, який Верховна рада прийняла в грудні минулого року. Але про капеланів там не згадали, тож в законодавстві досі є прогалина з цього питання. Тому вирішили визнати їхній статус хоча б на обласному рівні та внести зміни до нашого рішення про добровольців», - зауважила свободівка Наталія Чаплинська.

У підсумку депутати одноголосно підтримали це питання.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!