Karbido у Франківську: Це буде найкращий концерт нашого життя


Сьогодні, 20 вересня о 19:00 в Промприлад. Реновації відбудеться концерт “Літографії”, який представлять Юрій Андрухович з музикантами польського гурту Karbido.

Концерт відбувається в рамках всеукраїнського туру “Літографій”. Івано-Франківськ  - місто, якому цілком і повністю присвячена програма, буде восьмим та передостаннім в цьому турі. Про це музиканти розповіли на прес-конференції присвяченій концерту, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Що особливого в проекті “Літографії”? Він цілком присвячений старому Станіславу (чи навіть і Станиславову) з його історіями й легендами. Текстовою основою став однойменний цикл із семи віршів Юрія Андруховича, що вперше побачив світ у другій половині 1980-х і через три десятиліття раптово зазвучав оновленими сенсами. Все це накладається на музичні імпровізації експериментального Karbido.

За словами Юрія Андруховича, "Літографії" нарешті приїхали на батьківщину.

"Це передостанній концерт туру. Ми вже проїхали понад три тисячі кілометрів. "Літографії" пов'язані з історією Станіслава. Цикл з семи віршів я написав рівно 30 років тому, а недавно ми поклали його на музику. Під час минулорічного Порто-Франко ми презентували цю програму. За рік вона набула чітких образів і нам цікаво, як сьогодні пройде концерт на Промприладі",- каже Андрухович.

Музиканти сподіваються, що сьогоднішній концерт стане історичним.

"У нас складається враження, що це найкращий тур нашого життя. Тож запрошуємо розділити з нами сьогоднішній концерт",- запрошує саксофоніст гурту Томаш Сікора.