Карітас обрав назву та лого організації, яка опікується молодими інвалідами на Прикарпатті


Мережа ініціативних батьківських груп, центрів соціальної інтеграції людей з особливими потребами в Івано-Франківській області має назву та логотип, які були визначені за результатами конкурсу, оголошеного у жовтні минулого року.

Перше місце зайняла конкурсна робота Рущак Софії - учениці ЗОШ №28 м. Івано-Франківськ. За її  назву  та логотип «Ми їх оберіг» вболівальники  методом електронного голосування віддали  184 голосів.

Всі роботи, які були подані на участь в конкурсі були розміщені в соціальній мережі ««Мережа груп самодопомоги», де шляхом електронного голосування було визначено 3 призові місця.  Ключовими  словами при розробці макету логотипу і назви є: «Карітас», «самодопомога», «неповносправність», тощо. Логотип та назва мають доповнювати один одного, символізувати та нести одну спільну ідею. Під час голосування  деякі учасники конкурсу вдавалися до підступних хитрощів -   за допомогою програми "накручування голосів" додавали  собі голів до рейтингу. Тому експертна  комісія Карітасу  до загального рейтингу їх не враховувала.  Голосування проводилось з 11 січня по 04 квітня 2016 року. За його результатами  друге та третє місце розподілили:

Варіант назви логотипу №9 «Самодопомога Карітасу об'єднює нас» Автор: учениця Крихівецької ЗОШ Кравчук Христина – 158 голосів.

Варіант назви логотипу Ми їх оберіг" Автор Рущак Софія учениця ЗОШ № 28 м. Івано-Франківськ – 81 голос.

Метою конкурсу є не лише розробити логотип та назву об’єднання центрів, які опікуються дітьми з особливими потребами,  але й посилити увагу та інтерес до неповносправної молоді, до захисту і дотримання їхніх прав, передбачених Конвенцією ООН «Про права інвалідів». «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» також прагне популяризувати  підтримку місцевих груп самодопомоги в 6 районних центрах Івано-Франківської області на рівні державних структур та підвищити суспільну роль мережі центрів інтеграції людей з особливими потребами, яка об’єднає понад 248 дітей  та молоді з особливими потребами.