Карітас передав спецавтомобіль для дітей з особливими потребами Бурштина


11 лютого діти та молодь з особливими потребами, якими опікується ГО «Довір'я» з міста Бурштин, отримали від Благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» автомобіль, облаштований для транспортування осіб з обмеженими можливостями.

Для  задоволення доступу у потребі  перевезення  дітей - інвалідів  Карітас єпархії Фульда   подарував   спецавтомобіль, який  придбаний  за кошти батьківського комітету майстерень Карітасу Фульда, де  також працюють люди з особливими потребами.

«Ми дуже раді, що маємо можливість  отримати такий чудовий подарунок для наших дітей. Адже тепер ми станемо більш  мобільними - завдяки цьому спецавтомобілю ми зможемо більше подорожувати, відвідувати  театри, музеї, організовувати дозвілля.  Особливо хочемо подякувати  Карітасу єпархії Фульда та батькам з Німеччини за їхнє розуміння  потреб наших дітей та їхню підтримку. Нехай Господь благословить усіх  небайдужих благодійників  з Німеччини та України, які спричинилися до цієї доброї справи», - висловила слова вдячності  нна Ковальчук, бабуся неповносправної дитини,  голова ГО «Довір'я».

 Карітас єпархії Фульда підтримує партнерські стосунки з Івано-Франківським  Карітасом і допомагає нам розбудовувати структури для роботи з неповносправними людьми і членами їх сімей.  Івано Франківський Карітас виконує роль координатора надання допомоги неповносправним людям і членам їхніх родин в регіоні, лобіює інтереси людей з особливими потребами на рівні державних структур.

Завдяки підтримці Івано-Франківського Карітасу  у шести регіонах Івано-Франківської області – м. Бурштин, м. Калуш, м. Тисмениця, смт. Отинія, смт. Богородчани, смт Рожнятів,  організовані ініціативні групи батьків,  які  розпочали роботу на місцевому рівні, направлену на дотримання прав  осіб з особливими потребами бути активними членами громадського суспільства та мати можливості для розвитку, навчання, відпочинку, дозвілля, тощо. Завдяки їхній активності  в кожному  із  вище перелічених регіонів створюються можливості для інтеграції та соціальної адаптації в суспільстві  дітей та молоді з інвалідністю.

Спільними зусиллями  більше 200 дітей та їхніх батьків отримують від Карітасу організаційну,  матеріальну та  фінансову підтримку для  проведення різних тренінгів, гуртків, організації спілкування та  знайомства з новими друзями. У  свою чергу створюються передумови для того, щоб суспільство  також адекватно сприймало  людей з особливими потребами,  розуміло їхні  проблеми та сприяло їхній інтеграції.