“Карпатнафтохім” продовжує “коптити” небо над Калушем


Корстувачі соцмереж продовжують викладати світлини із краєвидами ТОВ "Карпатнафтохім". Підприємство продовжує викидати чорну кіптяву.

Калушанин Сергій Гумінілович переконаний, що нафтохімічне підприємство має сплатити штраф, пишуть Вікна.

"Я був в кількасот метрах біля труби. Запах горілого пластику дуже сильний.
Такий факел та дим тільки при аварії на виробництві. Це має бути у виключних випадках, а не майже щодня. І в любому випадку, за це підприємство-забруднювач повинно сплатити штраф!
", - 

Тим часом нинішні і колишні працівники ТОВ "Карпатнафтохім" кажуть, що панікути не треба. Зокрема, Ольга Єланіна коментує:

"Підприємство не працювало 5 років. При пуску завжди є щось непередбачуване. Думаю, що більшість місцевих мешканців бажає відновлення роботи ТОВ "Карпатнафтохім". Влада міста так само надіється на довготривалу роботу цього підприємства. І саме виконавчі органи з керівництвом підприємства мали би скоординувати надання інформації населенню, щоб не було різних чуток і здогадок. А підприємству бажаю найшвидшого безпечного пуску. Від чіткої, злагодженої роботи підприємства, та професійності робітників залежать прибутки ТОВ "Карпатнафтохім", - пише чоловік.

Раніше йшлося, що на початку червня підприємство запрацює, а на відкриття приїде прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

9 червня на офіційному сайті підприємства з'явилося повідомлення, що “Карпатнафтохім” відновив роботу після 5-річної перерви, а у липні вийде на повну потужність.

Проте згодом повідомлення з сайту зникло. Нової дати відновлення роботи підприємства офіційно не оголошено.

Тим часом, управління Держпродспоживслужби у Калуському районі оприлюднило інформацію про ситуацію на виробництві поліолефінів. Зазначається, що 7-8 червня проводились пусконалагоджувальні роботи на виробництві. Відтак, мали місце аварійні залпові викиди, через що мешканці міста Калуш та села Мостище відчували у повітрі неприємний запах.