"Карпатський трамвай" відновив роботу після карантину


Відома туристична атракція у Вигоді, що на Долинщині знову готова приймати туристів. з 1 червня відновлють поїздки унікальною вузькоколійною залізницею "Карпатський Трамвай"

Щоправда, поїздки відбуватимуться з чітким дотриманням вимог санітарно-епідемічних заходів.

"Для Вас, шановні відвідувачі, основною умовою є наявність захисної маски, одноразових рукавичок та відсутність ознак респіраторних захворювань", - йдеться на сторінці Карпаського трамвайчику.

Зазвичай подорожі Карпатським трамваєм проходять за класичним чотирьохгодинним маршрутом. Початок маршруту об 11:00 з смт. Вигода, Долинського р-ну Івано-Франківської обл. Він пролягає повз знамениту гору Церковище, болото-заповідник Ширковець. Перша зупинка біля води "Горянка" в селі Новий Мізунь. Далі Карпатський трамвай заїжджає в Дубовий кут на маневри та повертається до Мізунських водоспадів. Після невеликої зупинки, маршрут продовжується повз джерело "Дзюркач" до санаторію "Джерело Прикарпаття", де колись проходили реабілітацію космонавти. Тут туристи можуть відвідати підвісні мости через річку Мізунка, придбати сувеніри із символікою "Карпатський трамвай", а також, перекусити. Далі трамвай відправляється до смт. Вигода куди прибуває о 15:00. Аналогічна поїздка може відбуватись з 15:00 до 19:00.

Гірський маршрут із зупинками «Карпатський трамвай» зазвичай проходить за вісім годин — з 10:00 до 18:00. З Вигоди через Ширковець, Старий та Новий Мізунь, Дубовий кут, Миндунок. На зупинці Миндунок розповідають про особливості давніх лісорозробок, влаштовують огляд старих виробничих приміщень, лісничівки. На кінцевій розкладають пікнік. Повертаючись, зупиняємся в Солотвинському лісництві, де на місці перших соляних копалень початку 11 століття споруджено символічну капличку. В Новому Мізуні, при бажанні, як вистачить сили, можна піднятися на полонину гори Лиса (1134 метрів).

Більше про це читайте тут.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!