Карту відповідальності комунальників створюють в Івано-Франківську


Департамент житлового комунального-господарства працює над створенням карти відповідальності комунальних підприємств та управляючих компаній.

Про це під час оперативної наради у міського голови  повідомив директор департаменту Михайло Смушак, пише кореспондент Бліц-Інфо.

Як зауважив очільник Франківська Руслан Марцінків, така ідея виникла, аби було легше розібратись на чиїй відповідальності неприбрана територія чи нескошена трава.

Водночас, мер доручив запрошувати на оперативну нараду не тільки представників підприємтв, а й приватників. Мовляв, для кращої комунікації.

«У нас ринок комунальних послуг тільки формується. І не так важливо комунальні це будуть підприємства, чи приватні. Головне, щоб послуги надавалися вчасно та якісно», -підкреслив Марцінків.

Водночас, свободівець нагадав, що згідно нового закону, мешканці мають право самостійно обирати собі управителя. Тож зараз головне завдання – навчити людей брати на себе ініціативу і відповідальність за своє житло.

«Адже як показує досвід, де мешканці активні й проблеми вирішуються швидше. Тому проводьте просвітницьку роботу,видавайте газету та розповідайте  про переваги створення ОСББ», - звернувся мер до комунальників.

Також під час сьогоднішньої оперативної наради очільник Франківська представив нового керівника "Водоекотехпрому". Окрім того, на наступному виконкомі 12 франківських підприємців отримають подяки за правильну рекламу.

Нагадаємо, мер хоче, аби департамент ЖКГ проводив просвітницьку роботу серед франківців щодо створення ОСББ.