Католицьке Різдво можуть зробити вихідним


У Верховній Раді 24 депутати від різних фракцій зареєстрували законопроект, яким пропонується визнати 25 грудня вихідним.

Відповідний проект закону зареєстрований 6 грудня під номером 5496, передає канал 24.

Відтак, законопроектом пропонується внести до Кодексу законів про працю щодо святкових і неробочих днів наступний пункт: "25 грудня і 7 січня – Різдво Христове".

У пояснювальній записці мовиться, що в Україні нараховується "близько 11 000 релігійних католицьких і протестантських громад, що складає біля 30% від усіх релігійних організацій України, які святкують Різдво Христове за Григоріанським календарем, тобто 25 грудня".

"Таким чином, значна кількість віруючих України відзначає це релігійне свято в інший день, ніж визначений на законодавчому рівні як вихідний день. Крім цього, загалом у світі більшість християнських церков відзначає Різдво Христове саме 25 грудня. Для багатьох українців така дата також є прийнятною з огляду на оптимізацію святкування релігійного свята Різдва Христового, що супроводжується постом, та світського – Нового року," – додається у документі.