Керівництво Івано-Франківської ОДА зустрілось з представниками ОБСЄ в Україні


Сьогодні, 30 січня, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Басараб та т.в.о. заступника голови ОДА Ігор Пасічняк зустрілись з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Сторони обговирили заходи, які вживаються обласною владою для запобігання створенню позаштатних ситуацій. За словами Сергія Басараба, гарантування безпеки жителям і гостям Прикарпаття є першочерговим завданням керівництва області. «На сьогодні патрулі міліції посилено, зокрема, громадськими активістами. В області налагоджена тісна співпраця між обласною державною адміністрацією та правоохоронними органами, збільшено перелік інфраструктурних об`єктів, які знаходяться під постійною охороною. Нами прораховуються різні варіанти розвитку подій та приймаються відповідні рішення», - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

Під час зустрічі також піднімалося питання проблеми прийому переселенців зі східних областей України і тимчасово окупованої Автономної республіки Крим. Як розповів т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, в Івано-Франківській області проводиться робота для повного забезпечення вимушено переселених осіб місцем проживання, роботи та навчання. «На рівні області створено штаб, який координує роботу владних структур з волонтерами, забезпечуються виплати матеріальної допомоги переселенцям, проводиться відповідна інформаційна кампанія», - наголосив управлінець.

За підсумками зустрічі, сторони домовились поглиблювати співпрацю у безпековій політиці та проводити відповідні зустрічі й консультації.