Хто з прикарпатців може залишитись без субсидії під час карантину


Під час карантину прикарпатцям буде автоматично здійснено призначення субсидій, але з обмеженнями.

Як пояснив директор департаменту соціального захисту Володимир Корженьовський, якщо є заборгованість більше трьох місяців або більше 540 грн. субсидії призначатися не будуть.

"Якщо є зміни у складі сім'ї потрібно надававти відповідні довідки у місцеві управління заказним листом, звичайним листом чи в електронному варіанті", - сказав чиновник.

Також Володимир Корженьовський розповів, що соціальні допомоги вразливим верствам населення будуть надаватися на час карантину та ще 30 днів після його завершення.

"Зараз нашим департаментом та управліннями завершується виплата по 1000 гривень. Вони виплачуються з двох структур: пенсійного фонду і нашого департаменту для осіб, які не мають трудового стажу і отримують соціальну допомогу, а також люди з інвалідністю з дитинства. Ці виплати жодного впливу на субсидію не мають. Також ФОПи можуть отримати виплати на дітей до 10 років. Якщо дитина має до 6 років - 1779 грн. від 6 до 10 років - 1218 грн. На сьогодні жодної затримки з виплати субсидій чи інших допомог немає", - запевнив Корженьовський.  

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!