Хворих на коронавірус прикарпатців обіцяють лікувати за рахунок бюджету


Втім, наразі не зовсім зрозуміло коли. З 1 квітня в Україні запустили другий етап медичної реформи, де за кожен пакет послуг, наданий пацієнтам Національна служба здоров'я України оплачуватиме окремо. Обіцяють в НСЗУ спеціальний тариф медзакладам й за лікування хворим на COVID-19.

Як відомо, раніше головний лікар Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк повідомив, що лікування хворих на коронавірус обходиться щодня в суму від 3,5 до 5,5 тисяч гривень. Частково ці витрати покривають коштом закуплених медикаментів, втім решту – з кишені пацієнтів.

Відтак, під час щоденного брифінгу журналісти поцікавилися у керівництва облдержадміністрації, за що саме мають платити пацієнти.

«Вчора Національна служба здоров’я повідомила, що хворі на коронавірус будуть отримувати лікування у повному об’ємі за рахунок державого бюджету і закладам їхнє лікування компенсують. Ми будемо вираховувати вартість лікування та надавати свої пропозиції. Ці пропозиції й ляжуть в основу вирахування вартості лікування, яку компенсовувати НСЗУ», - пояснив Володимир Чемний, директор департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

До теми: Для медзакладів Прикарпаття масово закуплять апарати СІПАП

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!