Кібератака в Україні: СБУ співпрацює з міжнародними ІТ-компаніями


Служба безпеки України наразі співпрацює з міжнародними лабораторіями, які досліджують кібератаки.

Про це повідомила в ефірі телеканалу "112 Україна" речниця СБУ Олена Гітлянська, пише Укрінформ.

"Ми зараз співпрацюємо з міжнародними лабораторіями, які досліджують ці віруси... На жаль, жодна країна не може на 100% захиститися від вірусів, які постійно модифікуються. Сьогодні ми спільно з міжнародними інституціями посилюємо цю роботу, оновлюємо свої можливості, щоб більш ефективно протидіяти. Звичайно, ми працюємо з певними ІТ-компаніями. Я хочу підкреслити, що СБУ не веде жодних війн з цими компаніями, ми просто намагаємося навести лад у цій сфері... Ми працюємо виключно у правовому полі", - сказала речниця СБУ.

Як повідомлялось, у комп'ютерних мережах ряду державних і приватних підприємств України сьогодні зафіксовано збої через втручання в їхню роботу.

За інформацією ЗМІ, хакерських атак сьогодні зазнали банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго", Дніпровська електроенергетична система та інші структури.