Кіборг з Франківщини: Термінал донецького аеропорту не залишили, туди із боєм увірвалися українські військові


«Це неправда. Термінал у донецькому аеропорту не залишили, туди за третім разом із боєм увірвалися українські військові. Там 79-та аеромобільна десантна бригада розбирає завали та забирає звідти двохсотих, живих під завалами не залишилося. Також в аеропорту тримає оборону так званого "Спартака" (колись приміщення торгового центру) 25-та гвардійська десантна бригада. Дорогу військовим туди прочистила артилерія, довго вони в аеропорту не будуть, заберуть двохсотих і вийдуть», - повідоми

Він каже, утримувати термінал неможливо: місця, де укріпити позиції немає, там майже все зруйновано: завали каміння, колони і бетон, пише Галицький кореспондент.

Раніше Василь Кузьмин повідомляв, що двоє з його бригади в полоні, решта (понад 20 армійців) - загинули. Упродовж цих днів ситуація змінилась: в полоні перебуває більше бійців 80-ої бригади, поранених з-під завалів забрали сепаратисти, вони їх доправили в донецькі лікарні. За словами коломийського десантника, в Донецьку його побратимам надають медичну допомогу. Але він закликає діяти: «В нас недавно була замміністра, влада проводить наради, але нічого не робить, а відлік життя військових йде на години: над хлопцями в полоні знущаються, їх кількість зменшується, треба, аби керівники говорили про обмін».

Нагадаємо: частина бійців 80-ї аеромобільної бригади із боєм покинули донецький аеропорт о четвертій годині ранку 19 січня. Решта загинули: під завалами і під кулями. Сам Василь від понеділка перебуває у дніпропетровському госпіталі.

Напередодні, 17 січня, Василь коломийській волонтерці відправив смс про допомогу, її зміст сколихнув не лише Прикарпаття, а й усю свідому частину України.