Кількатисячна проща вирушила з Івано-Франківська до давнього Галича


Сьогодні, 1 серпня, на Прикарпатті розпочалась щорічна Всеукраїнська патріарша проща до села Крилос – давнього Галича, столиці Галицько-Волинського князівства. Тисячі прочан пішою ходою вирушили з Івано-Франківська, аби там прикластись до чудотворної ікони Матері Божої.

Про це повідомила репортер ZIK-Стрім Вікторія Гордієнко.

Проща розпочалася після спільної молитви на Архієрейській Службі Божій в Архікатедральному соборі Святого Воскресіння, під час якої учасники походу отримали патріарше благословення. Серед прочан – багато молоді, але наважилися на мандрівку і літні люди. До села Крилоса, де на прочан чекає духовна програма впродовж вечора та цілої ночі, вони йтимуть близько семи годин.

«Приблизно о четвертій годині дня ми маємо прийти в Крилос. Потім розкладемо наметове містечко і підемо на богослужіння. А вже ввечері семінаристи проводитимуть нічні чування», – розповіла учасниця прощі Надія.

Саме під час вечірнього богослужіння у Крилосі священнослужителі виставлять для вшанування чудотворну ікону Божої Матері, до якої зможуть прикластись паломники. Також віряни матимуть змогу приступити до сповіді та причастя.

«Я не вперше йду цією прощею. Мені це дуже подобається, бо тут я відчуваю єднання з Богом», – поділилась враженнями Надія.

У неділю в Крилосі чекають паломників, які приїдуть на автобусах. Того ж дня тут зустрічатимуть главу УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука), який очолить урочисте богослужіння та на завершення прощі вділить вірянам повний відпуст.

Цьогорічна проща присвячена святкуванню 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького та 1000-річчя від дня смерті князя Володимира та страстотерпців Бориса і Гліба.