Кінофестиваль, вистави та дискусія: Найцікавіші події цього тижня у Франківську


Фестивалі, театральні вистави, виставки та концерти зірок. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 14 до 20 листопада.

Так, у понеділок, 14 листопада о 13:00 годині в громадському ресторані Urban Space 100 відбудеться дискусія "Фінансування громадських проектів: бюджет участі vs гранти". Під час дискусії буде презентовано рекомендації для міської ради та громадських ініціатив з удосконалення процедури Бюджету участі Івано-Франківська, складені на основі аналізу, проведеного Аналітичним центром CEDOS.

Окрім того, 14 листопада в громадському ресторані "Urban Space 100" відбудеться показ 12 найкращих фільмів-переможців фестивалю "Кіномедіа" минулих років. На глядачів чекає година іронічних, страшних, анімаційних, цинічних та документальних коротких стрічок про журналістику.

Початок о  о 18:00 годині, вхід вільний.

У вівторок 15 листопада о 18:00 в приміщенні Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка відбудеться Х благодійний "Галицький Бал". Цьогоріч дівчата, які вперше прийдуть на бал повинні принести пляцок. Це буде їх безкоштовний квиток на бал. Окрім того запрошення на бал можна придбати у 113 кабінеті гуманітарного корпусу ПНУ, студентських сенатах університетів, або за тел. 0958852821, та 0969311590.

Цього ж дня о 18:00 в приміщенні івано-франківського театрі ляльок "Новий театр" покаже франківцям виставу "Стус" - історичне одкровення генія української літератури Василя Стуса. Дізнатись, як отримати запрошення можна на сторінці театру. 

Також у вівторок стартує фестиваль українського кіно. Франківці матимуть змогу переглянути п'ять шедеврів сучасного українського кінематографа. Фестиваль українського кіно пройде в кінотеатрі "Люм'єр" з 15 до 20 листопада.

У перший день фестивалю, 15 листопада, франківцям покажуть "Українських шерифів". Це документальний фільм, знятий Романом Бондарчуком у копродукції України, Латвії та Німеччини. Світова прем'єра стрічки відбулась 20 листопада 2015 року на Амстердамському міжнародному документальному кінофестивалі, де отримала Спеціальний приз журі. Фільм був висунутий Україною на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою.

Показ фільму о 19:30 (Кінотеатр Люм'єр, Рубіновий зал, вартість 25 грн, квитки в касах).

У середу, 16 листопада, о 20:00 в оздоровчий центр "Аюрведа" пройде безкошовний відкритий урок з  аргентинське танго - "Танго. Відкритий урок". Там ви дізнаєтесь більше про цей танець, вивчите основи, а також станцюєте ваше перше танго.

Більш детальна інформація і обов'язкова реєстрація за посиланням. Ціна: безкоштовно.

18 листопада, у рамках фестивалю українського кіно в кінотеатрі "Люм'єр" покажуть кримінально-драматичний фільм "Плем'я".

"Плем'я" є першим фільмом у світі, знятим без єдиного слова — виключно мовою жестів, і при цьому не має субтитрів, інтертитрів чи закадрового голосу. Стрічка була представлена на понад 100 кінофестивалях світу, де отримала понад 40 нагород, серед яких Європейський кіноприз і три призи Каннського кінофестивалю, через що вважається найтитулованішим українським фільмом.

Фільм розпочнеться о 19:00 год. в караоке залі кінотеатру "Люм'єр". Вхід на перегляд вільний.

У суботу, 19 листопада о 15:00 в івано-франківському обласному театрі відбудеться прем'єра вистави "Убити Кароля!". 

У виставі периферійно піднімається ряд складних та актуальних для суспільства тем. Це і проблема особистого вибору, компромісу з власною совістю, страх перед диктатом зброї та людська пасивність у відстоюванні суспільних норм. Складність тем аж ніяк не послаблює динаміку та яскравість дійства, тому що тут тісно переплелись інтелектуальний гумор С. Мрожека (п’єса «Кароль») і тонка метафоричність розуміння справжніх цінностей І. Вирипаєва (п’єса «Сни»). Вистава «Убити Кароля!» - це імпульс до діалогу з сучасним, думаючим глядачем.

Придбати квитки можна в касі театру.

Також 19 листопада о 18:30 в філармонії відбудеться концерт Арсена Мірзояна. Всеукраїнські гастролі артиста будуть присвячені п’ятиріччю його творчої діяльності. До концертної програми увійдуть найкращі пісні співака, хоча не обійдеться і без сюрпризів, які Мірзоян вже готує разом зі своїми музикантами.

Показується франківськ.jpg

Білети продаються у касах та на сайті https://gastroli.ua/.

У неділю, 20 листопада у рамках фестивалю українського кіно о 15:00 год. в  Grand cafe відбудеться показ останнього фільму фестивалю "Хворісукалюди". Це - україно-австрійський документально-драматичний фільм про безпритульних.

Стрічка Юрія Речинського «Хворісукалюди» завоювала головні призи в Лондоні, Сараєво, Відні та Мексиці і Франції.

Вхід на перегляд вільний.