Клінічна лікарня №1 готується на випадок масового поступлення пацієнтів з коронавірусом


9 квітня міський голова Руслан Марцінків завітав в Міську клінічну лікарню №1 на Матейки, подивитись на облаштування нового під’їзду до лікарні.

Про ситуацію в лікарні станом сьогодні поспілкувались з головним лікарем МКЛ №1 Тарасом Василиком, йдеться на сайті мера.

«Лікарня готується та робить усі необхідні заходи на випадок масового поступлення пацієнтів з COVID-інфекцією. Було прийнято рішення, для уникнення перехресного поступлення пацієнтів з травмами, чи наприклад хірургічних хворих, зробити ще один додатковий заїзд з провулку до лікарні. Також зараз проводяться роботи з облаштування парапету під входом, який би допоміг в легшому транспортуванні пацієнтів на ношах, колясках чи каталках одразу і без перешкод», – розповідає Тарас Василик.

Ремонтні роботи продовжуються не зважаючи на карантин, адже вони проводяться на свіжому повітрі і не заборонені в даний час введеної надзвичайної ситуації. Майстри дотримуються усіх карантинних заходів, мають захисні маски, рукавиці та дотримуються необхідних вимог по кількості, а також, по можливості, дистанції.

«Ця лікарня не була пристосована до прийому пацієнтів з коронавірусом. Місто, меценати та, безперечно, волонтери згуртувались у боротьбі проти вірусу та допомагають лікарням медикаментами, засобами захисту та ін. Також прийняли таке стратегічне рішення – облаштувати додатковий проїзд, для того, щоб бути готовими заради безпеки приймати хворих на інфекцію, не пересікаючись з іншими пацієнтами» – коментує міський голова Руслан Марцінків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!