Коломия передумала приймати львівське сміття


У суботу, 2 липня, виконком Коломийської міськради прийняли рішення приймати сміття зі Львова та захоронювати його на коломийському полігоні, яке обслуговує КП "Полігон екологія".

За інформацією ЗМІ, коломийське сміттєзвалище мало приймати зі Львова понад 200 тис. тонн сміття.Втім, таке рішення виконкому здійняло справжню обурення у коломиян.

Люди, що живуть поряд зі сміттєзвалищем навіть встановили нічну варту, щоб не допустити ввезення сміття зі Львова.

“Увага! В суботу коломийський міськвиконком одноголосно проголосувала на подання мера за рішення допомогти львів’янам у подоланні сміттєвої кризи. Отже, тепер до нас в місто регулярно будуть прибувати не туристи, а вантажівки з відходами, котрі будуть гостинно розміщуватися на міському полігоні твердих побутових відходів що на Косачеві. Ще раз – до проблеми з переробкою та утилізацією сміття в межах міста та району додасться сміття з мегаполісу в сусідній області. А тому громадою від сьогодні на всіх під’їздних шляхах до нашого міста буде встановлено КПП з метою недопущення екологічної катастрофи. ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ НЕ ТІЛЬКИ КОЖНОГО З НАС, АЛЕ ТАКОЖ ВПЛИНЕ НА МАЙБУТНЄ НАШИХ ДІТЕЙ!”, – написав напередодні на своїй сторінці у Facebook місцевий активіст Тарас Маркевич.

Тож коломияни вимагали від влади відмінити рішення виконкому, наголошуючи, що не мають нічого проти львів’ян, але “договорняк” поза їхніми плечима – це зрада громади. У підсумку сьогодні міський голова Коломиї Ігор Слюзар заявив про скасування рішення виконкому.

"На вимогу мешканців р-ну прийнято рішення. Починаємо з нульового варіанту з обговорення", - написав очільник Коломиї у Fb., виклавши документ.