Коломиянин поцупив у знайомої золотий хрестик, а виручені гроші пропив


До місцевого відділу поліції звернулася 65-річна мешканка одного із сіл району та повідомила про те, що з її будинку невідома особа викрала золотий хрестик, який належить її дочці.

Також заявниця розповіла, що у вчиненні крадіжки підозрює товариша доньки, котрий часто приходить до них у гості.

Проведеними розшуковими заходами підозри заявниці підтвердилися. Зловмисником виявився 35-річний мешканець одного із сіл району.

Як з’ясувалося, зловмисник, прийшовши в гості до доньки заявниці, помітив, що в будинку нікого немає і непомітно поцупив золотий хрестик з кімнати та з місця події втік.

У скоєному лиходій зізнався та пояснив, що крадене золото він здав у ломбард, а виручені кошти витратив на випивку.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.