Коломийська скрипалька Ольга Бундзяк вже втретє взяла участь у півмарафоні


Нещодавно коломиянка Ольга Бундзяк повернулася з сьомого київського півмарафону NOVA POSHTA. Жінка вже втретє бере участь у змаганнях такого роду, наразі вибирає дистанцію 10 км.

У столиці ці кілометри вдалося подолати за 53 хв, і у своїй віковій категорії від 30 до 40 років серед жінок зайняла 48 місце. Як для міжнародних змагань, це доволі хороший результат, пише Дзеркало Коломиї.

Минулого року на івано-франківському півмарафоні вона здобула бронзову медаль, а на львівському – срібло. Тобто київський півмарафон був третім у списку коломийської бігунки.

Як зізнається пані Ольга, біг – як медитація, це час для себе, в спорті вона черпає сили і натхнення на роботу, гру на скрипці, сім’ю.

“Як би банально це не звучало, але біг – це безкоштовний, доступний спосіб тренувань, це здоровий спосіб життя. А участь у таких змаганнях, як напівмарафон, – це стимул, щоб тренуватися регулярно, тримати себе у формі”, – розповідає Ольга Бундзяк.

“Я вірю в свої сили! Я біжу!” – це гасло сьомого київського півмарафону для мене стало пророчим, я мало не зійшла з дистанції через сильний біль, та, переборовши відчай і невпевненість, вирішила: “Дійду пішки, але не зійду! Вірю в свої сили”. Вдалось добігти і навіть здивуватись на фініші 10 км за 53 хв 48 с, бо відчувала, що втратила багато дорогоцінних секунд… Круто, що відважилась відвідати цю бігову подію, не здогадуючись про масштабність, і втретє пробігла десяток кілометрів ще з 1550-ма бігунами. Вдячна людині, яка мотивує до таких вчинків! Я змогла, зможеш і ти!”

Свої тренування коломиянка розпочала на міському озері. 5 грудня 2016 року о 7 ранку минулого року жінка вирішила, що навчиться бігати, і відтоді саме біг став її захопленням і улюбленим видом спорту.

Тренування майже щодня і по одній годині, за цей час якраз і вдається пробігти 9 кіл навколо озера.

“Я бігаю лише рік, але відчуваю, що маю ще потенціал збільшувати дистанцію, найбільше вдавалося здолати 15 км. А починала я лише з одного кола – це 1 км. Головне – регулярність”, – наголошує жінка.

Варто відзначити й те, що коломиянка є викладачем скрипки у Коломийській музичній школі №2 ім. Галини Грабець, є граючою скрипалькою у муніципальному оркестрі народних інструментів “Гуцулія”, мамою трьох дітей і люблячою дружиною.

Щодо сім’ї, то любов до здорового способу життя коломиянка прищеплює усім дітям. Старша донька Ксенія, яка навчається у Києві, наступного року пообіцяла мамі бігти разом з нею.

– Це, мабуть, моє найбільше досягнення, що мої діти беруть з мене приклад і люблять спорт, – каже коломиянка.

Незабаром у травні коломийська скрипалька поїде до Чернівців на чергові змагання – CROSSHIL 2017. Жінка виступає за біговий клуб Borys running club, що базується в Івано-Франківську.

Щодо спортивної мрії, то Ольга Бундзяк планує пробігти й найдовшу дистанцію півмарафону, а це 21 км 97,5 м.

– Біг тренує мою силу волі, а це найголовніше, що допомагає бути стійкою по житті. Коли спочатку бігала, то змушувала себе виходити о 6 – 7 ранку надвір, сніг чи дощ – неважливо, потрібно було бігти. Минув рік, і зараз я бігаю з задоволенням, це мій час для фізичного й духовного розвитку.