Коломийські правоохоронці затримали "сімейних" крадіїв


До Коломийського відділення поліції за допомогою звернулася 41 – річна мешканка одного з сіл району. Жінка повідомила про те, що невідомі особи незаконно заволоділи її скутером марки «Хонда», котрий вона залишила на декілька хвилин біля господарства знайомої.

Отримавши повідомлення про викрадення скутера, поліцейські негайно вжили низку оперативно-розшукових заходів, під час яких за «гарячими слідами» встановили особи зловмисників і затримали двох мешканців сусіднього села – 51-річного чоловіка та його 28-річного сина, інформує прес-служба нацполіції в області.

Як з’ясувалося, того дня потерпіла приїхала до знайомої та залишила скутер біля її господарства. В той час попри це обійстя проїжджали зловмисники, котрі помітили залишений без нагляду транспортний засіб. Батько з сином скористалися тим, що за їхніми діями ніхто не спостерігає, завантажили мопед до багажника своєї машини і поїхали додому.

Працівники поліції вилучили здобутий злочинним шляхом транспортний засіб, який повернуть законному власнику, а правопорушникам доведеться відповідати за законом.

Інформація за цим фактом внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до п’яти років. Триває досудове розслідування.