Коломийські сироти отримали грошові сертифікати, аби підготуватись до школи


Щороку у серпні коломийські діти-сироти і позбавлені батьківського піклування отримують сертифікати на придбання шкільної і спортивної форми та канцтоварів. Не став винятком і цей рік.

За міською програмою поліпшення виховання, навчання та матеріального забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2017-2021 роки для такої мети передбачено майже 117 тисяч гривень. Про це Бліц-Інфо інформує Коломийська міська рада.

Таким чином 32-є дітей зможуть підготуватися до школи, придбати необхідний одяг та шкільне приладдя і просто відчують трошки свята й підтримки у наш непростий час. Серед них двоє першокласників.

Коломийські заклади позашкільної освіти теж надають підтримку для цієї категорії діток. Навчання у різноманітних спортивних і творчих гуртках і секціях для них безкоштовне. 

Крім цього, за програмами міської ради, які реалізує служба у справах дітей, передбачені кошти на подарунки діткам до Миколая, Дня захисту дітей, на організацію для них різноманітних святкових заходів.

До слова, за даними статистики, найбільше в області грошей для підтримки дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування виділяє Коломия.