Коли у дитбудинку краще: Подробиці порятунку дитини в Івано-Франківську


Одна вдома. В Івано-Франківську поліцейські вилучили дуже неочікувано - однорічну дитину. Виявляється, дівчинка була покинута батьками в занедбаній квартирі.

Без світла та крихти їжі, а на полицях всюди - шприци. Крик дитини почули сусіди. Вони й покликали на допомогу, передають Надзвичайні новини.

Такого страхіття, як було в тій хаті, правоохоронці ще не бачили. Маленька Діана солодко спить в ліжку. Вона лише нещодавно заспокоїлась - розповідають медсестри. Покинуту та голодну, серед ночі, її терміново привезли до лікарні Якби не патрульні - ця історія мола б закінчитися трагічно.

Батьки залишили однорічну Діану у квартирі абсолютно одну. Дитячий плач сусіди слухали щонайменше дві години. А потім не витримали і викликали поліцейських. Щоб потрапити всередину - їм довелося виламувати двері Ці знімки просто шокують. Занедбана, темна кімната. Скрізь розкидані речі, а на полицях - шприци. Серед цього мотлоху - і лежала дитина Куди зникла матір Діани і її співмешканець - невідомо. Сусіди підвтерджують - пара неблагополучна. Люблять випити та погуляти. Мати дитини, Ірина, з'явилася лише на другий день. 29-річна жінка на годину зайшла до доньки - розповідають медики.

Принесла речі і розірвану соску. А потім знову кудись зникла. Втім правоохоронці жінку вже знайшли. Вона розповіла, що покинула дитину через на роботу Правоохоронці підозрюють, що жінка має проблеми з наркотиками. Її старша донька вже давно живе з бабусею. За те,що кинула напризволяще молодшу дитину, Ірині «світить» штраф - до 200 гривень. Утім тепер горе-матір поставили на облік. Діану їй поки не віддаватимуть. Соціальні служби вважають, що малій буде краще у будинку дитини.