Колишній голова колгоспу в прикарпатському селі “воює” за розкрадені ракетні шахти


Сьогодні, 5 березня, відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

Дмитро Палій розповів, що будучи головою колгоспу в 1989 році в с. Старі Кривотули, йому вдалося вибити на баланс господарства пускові ракетні шахти, які вони й утримували, передає Галкор.

«Мені підкидають зброю та наркотики в автомобіль, арештували. Коли я повернувся все було зруйновано. Пускову ракетну шахту, яку з великими зусиллями я зміг перевести на баланс господарства, розікрали», – заявив пан Палій.

Пан Палій звернувся до прокуратури, але результатів не було. У відповідь на закиди пана Дмитра, представник прокуратури області  відповів, що ніяких заяв від нього вони не отримували. Крім того, ніяких кримінальних проваджень стосовно цієї особи вони не розслідували.

Проте, у прокуратурі підтвердили про те, що в них відкрита справа стосовно розкрадання державного майна у великих масштабах.

Також колишній голова колгоспу звернувся до комісії з проханням посприяти у зменшенні судового збору, оскільки, за його словами, він зріс у 20 разів.

Комісія підтримала пропозицію Дмитра Палія, та попросила його написати відповідне звернення та подати його на наступне засідання комісії.

Оскільки, на даний час розглядати це звернення в повному обсязі не має можливості через те, що потрібна офіційна відповідь від прокуратури до Управління національної поліції, а також, щоб опрацювати документи, які надав Д.Палій. Стосовно цього питання, голова комісії постановив відкласти розгляд звернення Дмитра Палія до наступного засідання постійної комісії.