Колишній очільник Прикарпаття хоче незаконно забудувати центр Надвірної


У Надвірні - будівельний скандал. В середмісті встановили будівельний паркан, не маючи на це ані дозволів, ані відведеної земельної ділянки. Про це інформує прес-служба місцевого осередку ВО "Свобода".

Вчора, 2 лютого незаконну забудову по вул. Чорновола в центральній частині міста Надвірна припинили місцеві свободівці - депутати міської ради Тарас Угринчук, Мирослав Гнідик, боєць Національної гвардії Олег Туєшин, який нещодавно повернувся зі сходу та депутат обласної ради Михайло Іваночко.

Як зазначив Іваночко, ще зранку тут розпочалися роботи по обгородженню території.

"Неприпустимо, щоб в центральній частині міста, яка вщент обросла магазинами, супермаркетами, виросла ще одна забудова та ще й незаконна. Центр міста - культурне життя надвірнянців. Огорожа даної забудови проходить за кілька метрів від шкільних приміщень, перекриває пішохідні проходи. Погодження на початок будівництва ніхто не видавав, земельна ділянка, яку пригородили парканом, не відведена під будівництво. Ми вийшли на незаконний будівельний майданчик, щоби відстояти законні інтереси громади Надвірнянщини", - розповів представникам ЗМІ Михайло Іваночко.

Свободівець поспілкувався у телефонному режимі з міським голово Зіновієм Андрійовичем, який зазначив, що дане будівництво розпочала фірма ТОВ "Смарагд Прикарпаття", власником якого є Андрій Троценко.

Після звернення депутатів-свободівців та місцевих журналістів робітники демонтували огорожу.

Націоналісти прослідкували за згортанням розпочатого будівництва.

"Мешканці Надвірної не задоволені розпочатим будівництвом. Окрім того, нам ні на комісії з питань будівництва, ні на сесії міської ради ніхто не пред'явив жодного документа на початок та проведення будівельних робіт. Незаконної забудови в центрі міста Надвірна не буде", - зазначив Тарас Угринчук.

Як відомо, тодішній "бютівець", а сьогодні - представник "Народного фронту" Андрій Троценко очолював Івано-Франківську облдержадміністрацію з березня до вересня 2014 року, передає кореспондент Бліц-Інфо.

Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновниками ТОВ Корпорація "Смарагд Прикарпаття" виступає родина Троценків - батько та мати колишнього голови ОДА Володимир та Магдалина Троценки, рідний брат Юрій Троценко, сам екс-очільник Прикарпаття Андрій Троценко та Тетяна Яновська.