Командири «Беркуту» невдоволені внесенням їх прізвищ до «списку ганьби» (відео)


Командир дніпропетровського «Беркуту» Андрій Ткаченко незадоволений, що його прізвище є у списку, оприлюдненому в інтернеті. Своє обурення він висловив журналістам "5 каналу" під час чергування під стінами Верховної Ради.

Зокрема, спецпризначенець запевняє, що його прізвище даремно з’явилося у списку осіб, причетних до побиття і розгону мирних демонстрантів. Нагадаємо, такий «список ганьби» виклали в мережі активісти Євромайдану. Дніпропетровський беркутівець є у переліку правоохоронців, причетних до силових дій 30 листопада та 1 грудня, під третім номером.

Другим у цьому списку фігурує керівник київського «Беркуту» Сергій Кусюк. Дії працівників «Беркуту» обидва вважають адекватними, і продовжують виконувати свої обов’язки, повідомляє 5 канал.

Зараз вони, разом з іншими загонами спецпризначенців, охороняють мітинг регіоналів у Маріїнському парку. Урядовий квартал повністю заблокований автобусами із спецпризначенцями.

Андрій Ткаченко, командир дніпропетровського «Беркуту»: «А давайте я у вас спрошу – мне интересно, шо вы к нему пристали. Если вы такие «чесные навины» – вы на весь мир рассказали, что днепропетровский «Беркут» бил людей... Вы ж можете в прокуратуре узнать – был я там или не был».

Журналіст: «Що ви тут охороняєте?»

Андрій Ткаченко, командир дніпропетровського «Беркуту»: «Охрана общественного порядка».

Журналіст«А хто його порушує?»

Андрій Ткаченко, командир дніпропетровського «Беркуту»: «Никто, потому что мы его охраняем».

Журналіст: «А що, є якісь загрози?»

Андрій Ткаченко, командир дніпропетровського «Беркуту»: «Мы для ного и нужны, чтоб не было провокаций... Это ви тут ходите: «А давайте снищем, а давайте… А че вы на работе, а че вы это…» «Чесни навины» – давайте людям чесно говорите».

Журналіст: «Скажіть, будь-ласка, чи дії «Беркуту» є адекватні щодо мирних людей, щодо журналістів?»

Андрій Ткаченко, командир дніпропетровського «Беркуту»: «Конечно адекватны! У кого тут вопросы, кто-то жалуется, какие вопросы?»

Сергій Кусюк, командир київського «Беркуту»: «До побачення! Вважаю, да, да, адекватними».

Журналіст: «А під Святошинським РУВД?»

Сергій Кусюк, командир київського «Беркуту»: «А при чьом тут Святошинське РОВД – я там шо, був?»

Журналіст: «Щодо Юрія Луценка «Беркут» діяв адекватно?»

Сергій Кусюк, командир київського «Беркуту»: «А я його не знаю даже, хто то такий».

Журналіст: «Луценка не знаєте?»

Сергій Кусюк, командир київського «Беркуту»: «Нє!»