Комісія облради не готова дати на організацію «PortoFrankoГогольфесту» 95 тис. грн. з бюджету


Сьогодні, в Івано-Франківській облраді розпочалось засідання комісії засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджет, фінансів та податків.

Серед іншого, члени комісії заслухали перелік заходів, запланованих за регіональною цільовою Програмою «Культура Івано-Франківщини» на  2016-2020.

Зокрема, дискусію викликало питання щодо виділення коштів на організацію культурних заходів. Члена комісії, депутата облради Василя Поповича обурило, що на проведення міжнародного фестивалю «PortoFrankoГогольфесту» у бюджеті заклали 95 тисяч гивень, а на урочистосі з нагоди Дня Державного Прапору України та 25-річниці Незалежності України – всього 33 тисячі.

«Це виглядає як мінімум неправильним. У нас не вистачало закласти кошти на ліки для дітей 200 тисяч на минулому засіданні, а тут 95 – на фестиваль», - зауважив свободівець.

На що начальник управління культури Володимир Федорак пояснив, що це міжнародний фестиваль сучасного мистецтва, на який мають приїхати відомі українські та закордонні виконавці, художники, літератори, актори, кінематографісти, режисери.

Проти виділення такої суми висловився і член комісії з правом дорадчого голосу, представник від спілки учасників АТО Василь Андріїв.

«Тільки три тисячі на вшанування Дня гідності та свободи і річниці початку Революції Гідності і паралельно 95 – на фестиваль. У нас не той час, аби давати такі гроші на розваги. Хочуть фестивалів - нехай їдуть в АТО», - заявив Андріїв.

В підсумку Василь Попович запропонував підтримати перелік заходів і видатки на них, але – без «ГогольФесту». Адже впевнений, що на цей фестиваль можна залучити кошти спонсорів, а не бюджету.

На це голова бюджетної комісії Микола Палійчук запропонував відкласти це питання до наступного засідання. А саме, щоб організатори пояснили чому саме проведення фестивалю мають фінансувати з обласного бюджету і на що мають піти ці гроші. На цьому й погодили.