Комісія облради з питань гуманітарної політики та свободи слова


У четвер, 26 липня, о 10.00 год. в каб. 700 відбудеться засідання постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова

Порядок денний:

1. Реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

Доповідає: Ковалик Іван Іванович – начальник служби у справах дітей.

2. Про функціонування інтернатних закладів області.

Доповідає: Кімакович Віктор Євстахійович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.

Розгляд звернень:

3. Колективне звернення працівників Тлумацької школи- інтернату та батьків дітей, які навчаються у цьому навчальному закладі.

4. Про рішення Тлумацької районної ради від 17 травня 2018 року № 309-19/18 “Про звернення до обласної ради” та рішення Тлумацької міської ради від 22 травня 2018 року № 649-21/2018 “Про звернення до обласної ради” щодо збереження статусу Тлумацької школи-інтернату, як школи для дітей з особливими потребами.

5. Колективна заява батьків дітей Тлумацької школи-інтернату про незаконність вилучення та передачі одного з корпусів школи- інтернату в оренду.

6. Звернення голови Тлумацької районної ради В. Двояка та першого заступника голови Тлумацької районної державної адміністрації М. Присяжнюка щодо передачі одного із приміщень Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради для розміщення “Тлумацького районного інклюзивно-ресурсного центру Тлумацької районної ради Івано-Франківської області”.

7. Звернення голови первинної профспілкової організації та голови Ради Долинського дитячого будинку “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради щодо подальшого функціонування груп для дітей дошкільного віку від 2 до 7 (8) років з особливими освітніми потребами, які перебувають в дитячому будинку на утриманні за рахунок держави.

8. Звернення Микуличинського сільського голови В. Скірчука щодо ситуації, яка склалася з переведенням підготовчого класу до першого навчального класу школи-інтернату, а також про рішення Яремчанської міської ради від 20.06.2018 р. № 359-22/2018 “Про звернення до голови Івано-Франківської обласної ради, голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації” щодо збереження цього закладу для дітей з особливими освітніми потребами.

9. Різне.