Комісія облради звернулась до прокуратури через призначення двох митників


Сьогодні, 6 жовтня, в Івано-Франківській обласній раді відбулось засідання комісії з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної поліції, люстрації та очищення влади.

Серед іншого, комісія повторно розглянула питання щодо законності призначення Закалінського Михайла Володимировича на посаду першого заступника начальника Івано-Франківської митниці ДФС та Козюберди Володимира Віталійовича на посаду заступника начальника-начальника відділу боротьби з митними правопорушення. Слід зауважити, самі митники на засідання комісії не прийшли. Натомість прийшов в.о.начальника Івано-Франківської митниці ДФС Левко Прокіпчук.  За його словами, підлеглі напередодні відбули у відрядження до Херсонської області.

Як запевнив Прокіпчук, митників призначили згідно тоді діючого закону – після стажування. Люстраційну перевірку вони пройшли та підстав для люстрації виявлено не було. А повторного проходження закон не передбачає. Тож не бачить у їхньому призначенні порушень.

Натомість голова комісії Тарас Виноградник зауважив, що чиновників призначили на посади наприкінці квітня після кількаденного стажування. А саме, за кілька днів до того як вступив в дії закон «Про Держслужбу», що передбачає конкурсний відбір чиновників. А заступник голови комісії Сергій Федорців підкреслив, що люстраційну перевірку митники прийшли, тільки от в Мін’юсті її висновків не надали.

Тож комісія вирішила направити звернення до прокуратури з проханням перевірити чи немає у призначенні Закалінського та Козюберди корупційної складової.