Комісія підтримала кандидатуру Ігоря Дебенка на посаду гендиректора «Галичини»


Сьогодні, 7 лютого в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Серед іншого, депутати розглянули проект рішення обласної ради “Про призначення генерального директора обласного телебачення «Галичина», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Нагадаємо, на останній сесії облради депутати підтримали заяву на звільнення генерального директора Ольги Бабій.

За словами голови комісії Юрія Черневого, на посаду гендиректора претендують двоє осіб.

Зокрема на прізвище голови облради Олександра Сича надійшло звернення від народних депутатів та міської спілки «Конгресу українських націоналістів» призначити Володимира Турелика.

Друге звернення – від трудового колективу ОТБ «Галичина». Колектив просить призначити т.в.о. гендиректора Ігоря Дебенка. Ще одне звернення надійшло від обласної спілки журналістів, вони також рекомендували призначити на цю посаду Дебенка.

Опісля слово надали кандидатам. Та Володимир Турелик повідомив, що знімає свою кандидатуру. А все через те, що колектив підтримав кандидатуру Дебенка. Він зазначив, що поважає їхнє рішення та хоче допомагати обласному телебаченню, тож згідний на посаду заступника.

Натомість Ігор Дебенко презентував депутатам програму розвитку обласного телебачення. На його думку, каналу необхідно вийти із стану "законсервованості" та оновити контент. Також акцентував увагу на відмову від політичної джинси, запуску веб-сайту та щоденних прямих ефірах, які стартували вчора.

У підсумку члени комісії підтримали кандидатуру Ігоря Дебенка. Тож саме за його кандидатуру запропонують голосувати депутатам обласної ради під час сесії. 

Як відомо, Ігор Дебенко донедавна займав посаду першого заступника директора ОТБ "Галичина" і наразі є виконуючим обов'язки гендиректора. Також Дебенко є депутатом обласної ради. Раніше займав посаду директора департаменту інформаційної політики ОДА.