Комісію з питань учасників АТО створили в Івано-Франківській обласній раді


Сьогодні, 15 січня, Івано-Франківська обласна рада сьомого скликання зібралась на третє засідання. На порядку денному близько десяти питань. В залі присутні 83 депутатів.

Після заслухання запитів та звернень, облрада перейшла до розгляду питань. Першим розглянули рішення про створення постійної депутатської комісії з питань захисту інтересів учасників і ветеранів антитерористичної операції на сході України та їх сімей.

Як зауважив голова обласної ради Олександр Сич, комісію створюють на прохання обласної асоціації учасників АТО.

«Насправді створення комісії мало би відбуватись у кілька етапів. Спочатку ми б мали проголосувати за її створення, а потім тільки наповнити персональним змістом. Та все ж, щоб цей процес прискорити, напередодні фракції мали вирішити, хто з депутатів працюватиме в цій комісії», - підкреслив очільник облради.

Тож, у підсумку депутати проголосували за таке рішення за основу, а пізніше – і в цілому.

Відтак, головою комісії стала депутатка-свободівка Наталія Чаплиська, заступником – депутат від БПП Роман Ткач, секретарем – Андрій Марійчин від Волі членами комісії - Василь Озорович, Дмитро Дякур, Сергій Коцюр. Окрім того, до комісії увійдуть представники учасників АТО з правом дорадчого органу.

Водночас, голова обласної асоціації учасників АТО Тарас Шпук звернувся з проханням, щоб «атошноків» у цій комісії було шестеро. Сич з такою пропозицію погодився і попросив подати список делегованих осіб. За словами очільника прикарпатських обранців, всі делеговані в комісії учасники АТО отримають статус «радника голови облради на громадських засадах». Шпук запевнив, що до 23 січня список буде сформований та поданий до обласної ради.

Наостанок голова обласної ради звернувся до присутніх в залі учасників АТО і запевнив, що комісія працюватиме системно та без популізму.

«Я був на зборах учасників АТО і там ми обговорювали як працювати ця комісія. Ви повинні розуміти, що для вирішення будь-якого питання над ним мають працювати спеціалісти. До прикладу, щоб вирішити якесь питання про оздоровлення учасників АТО, мають працювати лікарі. А вони сконцентровані у комісії з охорони здоров’я. І так фактично по всіх питаннях. Тож, ця комплексна комісія щодо захисту інтересів учасників АТО працюватиме своєрідним координатором. Комісія не зможе фахово обговорювати питання. Але ми й це обговорювали. Тож, очевидно, будуть проводитись спільні засідання комісії з питань учасників АТО з іншими, спеціалізованими комісіями», - роз’яснив Олександр Сич.

Нагадаємо, сьогодні на обласну раду прибули бійці АТО з усього Прикарпаття, щоб продемонструвати підтримку рішенню щодо створення комісії з питать учасників АТО.