Компанія українця навчила економити на опаленні навіть німців


Українець створив компанію eCozy, яка допомагає суттєво зекономити на електроенергії.

Андрій Холодов – досвідчений інженер. Та одного разу, придбавши програмовані термостати для батарей, не зумів налагодити їхню роботу. Процес налаштування температури виявився справжньою мукою. До того ж, вигляд новопридбаних гаджетів не припав до смаку дружині Андрія, пише 24 канал

Так у майбутнього бізнесмена виникла думка створити інноваційні термостати – з легким управлінням та приємним дизайном. Йому вдалося об'єднати навколо своєї ідеї фахівців з різних країн і залучити до проекту 100 тисяч доларів інвестицій. З серпня 2016 року компанія eCozy вже на повну постачає свою розумну продукцію у всі куточки світу.

Як стверджує Холодов, його система регуляції дозволяє знизити витрати на тепло на третину. А все завдяки тому, що дає можливість віддалено налаштовувати температуру кожної кімнати. Тож з її допомогою порожні приміщення можна не опалювати й істотно на цьому економити.

Читайте також: Як українці розробили розумну охорону систему для дому

Складається комплект з термостатів з "тач-скрін" управлінням, центрального блоку та додатка для смартфона. З допомогою останнього клієнт по годинах налаштовує температурний графік для кожної кімнати. Дані через "вай фай" надходять на центральний блок.

А далі термостат закриває чи відкриває вентиль на батареї та регулює інтенсивність подання тепла. Живиться пристрій від чотирьох батарейок, яких зазвичай вистачає на 2 роки. До речі, за допомогою адаптерів ці термостати можна під»єднати до 99% типів радіаторів.

За словами Холодова, базовий комплект дозволяє німецьким користувачам за сезон економити 500 євро. А власникам 2-кімнатних квартир він окуповується за сезон.