Кому з учасників АТО дісталися земельні ділянки поруч Івано-Франківська


На початку тижня голова ОДА провів зустріч з волонтерами та учасниками АТО. Тоді один із бійців поскаржився Гончаруку, що земельні ділянки у масиві під Тисменицею закінчились за півдня.

Хоча раніше на сесії облради начальник Головного управління Держземагентства в Івано-Франківській області Володимир Боднарчук розповідав, що для забезпечення потреби у наділах для учасників АТО була виділена земельна ділянка площею 17,8 га, яка розташована поруч Івано-Франківська, у Тисменицькому районі.

«Проведена зйомка масиву і розроблено детальне планування, відповідно до якого орієнтовна площа земельної ділянки, яка буде надаватись, становить 0,06 – 0,07 га. Це виходить 219 ділянок, на який вже виготовлений умовний генплан з розбивкою заїздів, вулиць. Щодо цієї землі, то станом на сьогодні вже надійшло 50 заявок до обласного управління. Тож закликаємо учасників АТО подавати документи на отримання землі у цьому масиві», - розповідав минулої п’ятниці  Володимир Боднарчук.

Як раніше повідомляло Бліц-Інфо, неодноразово наголошувалося на тому, що у даному масиві роздадуть 219 земельних ділянокТож бійця АТО обурило, що Держкомземагентсво розподілило всі земельні ділянки за вихідні.

«Тільки у п’ятницю почули «зголошуйтесь, подавайте документи» як вже зранку в понеділок відповіли «ділянки закінчились». Як таке може бути? За півдня всі ділянки роздали? Та там би черга тиждень стояла», – обурився чоловік.

У свою чергу Володимир Боднарчук зауважив, що на той час заяв від учасників АТО надійшло вже більше 700. Всі вони насправді, збирались протягом чотирьох місяців. Олег Гончарук доручив директору Держземагенства в області оприлюднити список осіб, що отримали земельну ділянку у зазначеному масиві.

Згідно оприлюднених даних, земельні ділянки отримали 171 чоловік, серед яких окрім учасників АТО родичі загиблих бійців та майданівців, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Зокрема, у списку можна побачити прізвище заступника начальника УМВС в Івано-Франківській області Василя Віконського. Вказано, що йому надали ділянку у зв’язку з пред’явленням посвідчення учасника бойових дій.

Також у списку є боєць батальйону "Донбас" Андріан Волгін та Тарас Мокляк із 128-ї гірсько-піхотної бригади. Під трьома знаками питаннями як член АТО від СБУ значиться Ростислав Прокопчук.

Варто зазначити, що у списку є багато невідповідностей. До прикладу Ігор Баб'юк в оприлюдненому списку значиться як працівник СБУ. Хоча відомо, що Баб'юк очолює управління карного розшуку УМВС в Івано-Франківській області. Василь Гафтуняк також подається як працівник СБУ, однак він являється старшим інспектором ОДР УДАІ. А от Роман Попадинець зазначений як працівник СБУ та міліції.

У списку також є  6 осіб із спецтризначенців "Сокіл". А також Михайло Мартинюк та Олександр Іпатов із Держприкордонслужби. У графі навпроти ще 8 осіб вказано, що вони працюють в міліції, але без конкретики.

Варто зазначити, що ділянок на цій території 219, а у списку всього 171 особа. Тож наразі незрозуміло кому дістались ще 48 ділянок. Адже, за словами Володимира Боднарчука, всі ділянки у цьому масиві вже роздані...

Із повним списком осіб можна ознайомитися тут.

До теми: Біля Тисмениці Держкомзем виділив 17 га землі для учасників АТО

 Більше 200 учасників АТО з Івано-Франківська зможуть отримати земельні ділянки поблизу Тисмениці

Як учасникам АТО та сім'ям загиблих прикарпатців отримати земельну ділянку