Комунальники Калуша звернулися до прокурора щодо дій Держказначейства


Директор КП "Екосервіс" Дмитро Кобилецький звернувся до Калуського міжрайонного прокурора юриств першого класу Василя Федоровича зі скаргою на дії Калуського управління Державної казначейської служби України Івано-Франківської області.

— Станом на сьогоднішній день на розрахункових рахунках  в УДКСУ безпідставно затримуються платежі за надані КП «Екосервіс» послуги з вивезення та захоронення ТПВ  бюджетним установам м. Калуша на загальну  суму близько 150,0 тис. грн., — ідеться у листі КП “Екосервіс”, який є у розпорядженні ”Вікон”, на адресу прокурора.

Відповідно  до ст.1Закону України «Про житлово-комунальні послуги» комунальні послуги — результат господарської діяльності, спрямованої на задоволення потреби фізичної чи юридичної особи у забезпеченні холодною та гарячою водою, водовідведенням, газо- та електропостачанням, опаленням, а також вивезення побутових відходів у порядку, встановленому законом, звертають увагу комунальники.

А відповідно до Інструкції  щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від 12.03.2012 року №333, комунальні послуги віднесені до захищених статей бюджету по коду 2270, та повинні оплачуватися першочергово.

КП «Екосервіс» зверталося до Калуського управління Державної казначейської служби з вимогою перерахувати підприємству кошти за надані послуги з вивезення та захоронення ТПВ бюджетним організаціям м. Калуш, проте — безрезультатно.

— Відсутність надходження коштів призводить до зупинення роботи підприємства, не можливості виплати заробітної плати працівникам, вчасного придбання пально-мастильних матеріалів та забезпечення життєдіяльності міста, — зазначає директор КП “Екосервіс” Дмитро Кобилецький. — Припинення діяльності нашого підприємства може спричинити антисанітарну екологічну ситуацію в місті.

У листі до прокурора керівник просить вжити заходів прокурорського реагування щодо дотримання законодавства Калуським управлінням Державної казначейської служби та своєчасно перераховувати на рахунки КП «Екосервіс» кошти за надані послуги.