Комунальники розповіли, як пристосовують Франківськ для маломобільних людей


Франківські комунальники проводять різноманітні заходи з облаштування міста під потреби людей з обмеженими можливостями. Закрема, проводиться реконструкція недоступних місць та виконання нових об’єктів за європейськими стандартами.

Про це сьогодні, 13 вересня на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомив директор департаменту житлової, комунальної політики Михайло Смушак, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Існує думка про те, що пандуси, занижені переходи роблять для інвалідів, насправді це хибна думка, вони робляться для маломобільних груп – це вагітні жінки, люди похилого віку, люди з тимчасовим порушенням здоров’я», - зауважив головний комунальник.

За його словами, в місті активно триває облаштування пандусів, наразі вже виконано 43% роботи. Всі роботи планують завершити до 15 жовтня. Смушак додав, що для безпеки пішоходів на Привокзальній також облаштували дві антикишені.

«Після акції на візочках ми звернулися до всіх банків, щоб вони зробили заїзди для інвалідів. Зокрема, найбільший банк нам сказав, що приміщення вони орендують тож нічого робити не будуть», - додав заступник міського голови Олексій Кайда.

Як відомо, після акції «Чиновник в інвалідному візку» з міського бюджету виділили 1 мільйон гривень на роботи з облаштування пандусів та занижених переходів.