Конгрес рисувальників завершився скаргою Правого сектору в міськвиконком


Конгрес рисувальників, який тиждень відбувався в стінах колишнього готелю «Дністер» в Івано-Франківську завершився скаргою Правого сектора до виконавчого комітету міської ради.
Конгрес рисувальників, який тиждень відбувався в стінах колишнього готелю «Дністер» в Івано-Франківську завершився скаргою Правого сектора до виконавчого комітету міської ради, інформує Репортер.

Представник Правого Сектору Івано-Франківська Андрій Подільський побачив в одному з малюнків наругу над християнством та приниження української нації. В зв’язку з чим написав скаргу на ім’я міського голови Віктора Анушкевичуса, повідомили Версії.

Вчора, 21 травня, залу де відбувся Конгрес, відвідала комісія на чолі з головою Івано-Франківської національної спілки художників України Миколою Якимечко. Був присутній також головний архітектор міста Володимир Гайдар та директор Центру сучасного мистецтваАнатолій Звіжинський.

Андрій Подільський прибув в супроводі чоловіка, котрий одразу заявив що весь цей Конгрес проводився на гроші жидо-масонів для того, щоб принизити українську націю.

Те, що скарга дійсно надійшла до МВК підтвердив в телефоній розмові Galra.if.ua керуючий справами виконавчого комітету Андрій Лис.

За його словами, скарга подана від імені голови ГО “Правого сектора” Андрія Подільського. В ній Подільський стверджує, що під час Конгресу на стінах готелю “Дністер” з’явилися малюнки суперечливого  і цинічного характеру. Зокрема, голову Правого сектору збентежило зображення особи в рясі і відрубаної голови.

Подільський просить міську раду дати публічну оцінку заходу, а також зобов’язати організаторів замалювати суперечливі рисунки.

Крім того про це на своїй сторінці у Фейсбук написав франківський фотограф Ростистав Шпук:

“Виявляється, позавчора був лише фальш-фініш Конгресу рисувальників. Бо повний фінал, фаш-фініш був вчора: коли один малесенький пронирливий чоловічок у чорно-червоно-чорній вишиванці одним розчерком безстрашної бойової скарги сполошив застінки білого-білого дому і примусив явитись цілу поважну високопоставлену делегацію у біло-білих сорочках та повній компетентній готовності в темницю Конгресу з наскрізь замальованими вікнами.
Відбулась реконструкція чи то 30-х, чи то Булгакова, де перевіряючий-ініціатор А.Подільський з блокнотом і ручкою в руках, хоч і не співав “Суровые годы уходят борьбы за свободу страны, за ними другие приходят – они будут тоже трудны”, але першородними рухами фіксував кожен випадок використання чорної фарби на стінах, як ознаку мракобісся; кожну голову, намальовану без тіла – як безумовний прояв сепаратизму; перевернуту піраміду – як вияв безбожжя та масоноцентричності.
І крізь ці випари духовних отрут на шляху в Содом вишневий коло вати, прямо на прозріваючих очах комісії, являлись безумовні причини чи то розколу, чи то розкльошення України…
Кропіткий Задум принюхування до міазматичних виділень громади, на жаль, віднімає у революціонера стільки часу й молодих років, що він не встиг навіть відвідати революцію, не кажучи вже про далеке й німе АТО: простіше створити його репліку тут, не приходячи до тями від уїдливих духів мракобісся і мороку”.