Конкурс фентезі, музичний тролейбус та підлітковий хакатон: Назвали переможців грантів


У першому кварталі 2018 року співзасновники громадського ресторану Urban Space 100 вирішили надати фінансову підтримку 8 проектам на загальну суму 226 354 грн.

Зокрема:

Дрібнота: сімейний пікнік // 48 призових місць

Сума ґранта — 35 200 грн

Найближча подія, яку організовуватиме «Дрібнота», — це щорічне міське свято до дня захисту дітей, яке відбудеться 2 червня у Міському парку ім. Т. Шевченка. Планується залучити до 200 учасників велоперегонів та до 1000 учасників розвивальних локацій. Велоперегони включають 16 заїздів для дітей від 3-х до 14-ти років. Унікальність цієї частини події полягає в тому, що дитячі велозмагання зазвичай охоплюють вікову категорію від 14-ти років, організатори ж, натомість, роблять подію для найменших, яким до 14-ти.

Завдяки фінансуванню від Urban Space 100 буде покрито витрати на призовий фонд велозмагань (48 призів).

Перший підлітковий хакатон Івано-Франківська

Сума ґранта — 21 435 грн

Проведення Першого підліткового хакатону, де з допомогою шести менторів із числа спеціалістів ІТ-компаній та організаторів хакатону 5-8 команд створюють прототип мобільного додатка, метою якого має бути розвиток міста. В кінці хакатону кожна команда буде презентувати ідею стартапу та прототип додатка. Команда-переможець отримає менторську підтримку.

Фінансування від Urban Space 100 покриє витрати на транспортні витрати, харчування, оренду приміщення для проведення хакатону, придбання канцтоварів, рекламу, частину гонорарів

Альманах міжкордонних письменників Галичини. Частина перша: Станіслав Вінценз, Бруно Шульц, Зиґмунд Гаупт, Йозеф Аґнон

Сума ґранта — 28 850 грн

Проект передбачає створення альманаху, присвяченого іноземним письменникам, які вперше в художній літературі описали образ центральних міст Галичини: Івано-Франківська, Львова, Дрогобича, Бучача, Верховини й інших. Ці письменники —  Станіслав Вінценз, Бруно Шульц, Йозеф Аґнон та Зиґмунт Гаупт. Проект розкриває тему ідентифікації Галичини як території з унікальним культурним кодом, що має тривалий зв'язок з центральноєвропейською культурною традицією. Для альманаху будуть опрацьовані джерела художньої літератури, у яких описано ключові міста Галичини, а витримки з текстів прокоментують та проаналізують експерти: Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Тарас Возняк, Віра Меньок та інші.

Ґрантова програма покриє витрати на літературне редагування, коректуру, створення ілюстрацій та макетування.

Design Village 2018

Сума ґранта — 36 121,5 грн

Конференція Design Village існує три роки: дві попередні конференції проводились у 2015 та 2016 роках та щоразу збирали понад 500 учасників. Цього року Design Village триватиме три дні (25-27 травня) та складатиметься з лекцій, воркшопів, майстер-класів, виставок та портфоліо рев’ю.

Серед спікерів — представники Mojang (Minecraft), Ueno, Punanimation, BBDO Ukraine, buero bauer.

Тема цьогорічної конференції: «Дизайн заради дизайну — не дизайн!»

Завдяки фінансуванню від Urban Space 100 буде покрито витрати на друк та оформлення виставкових робіт, частину матеріалів для безплатних майстер-класів, транспортні витрати, харчування для волонтерів та проживання доповідачів.

Музичний тролейбус

Сума ґранта — 25 000 грн

Під час цьогорічного «Дня Вуличної Музики», який відбуватиметься 19 травня, організатори хочуть подарувати місту музичний тролейбус. Це символічна акція: музика мандруватиме, поширюватиметься у віддалені мікрорайони. Таким чином

замузикує усе місто! Музичний тролейбус відвезе своїх пасажирів туди, де музика, та привезе музику туди, де її ніколи не було. Один із тролейбусів, що курсують найдовшим маршрутом, команда Kickit Art Studio розфарбує. 19 травня протягом

усього дня у тролейбусі будуть виступи музикантів. Надалі цей транспортний засіб щодня возитиме франківців та гостей міста і нагадуватиме усім про найкращий день у році: день, коли всюди панує музика!

Фінансування від Urban Space 100 покриє витрати на оплату на розробку дизайну та втілення проекту, оренду звукової апаратури у день заходу та на витратні матеріали для підготовки проекту (фарби, засоби для очищення і т. п.).

Благоустрій для навчально-реабілітаційного центру

Сума ґранта — 48 635 грн

Організатори планують перетворити двір Навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами інтелекту у сучасний комфортний відпочинковий та ігровий простір, встановивши 6 лавок і місце для розваг (пісочницю та яскравий безпечний ігровий автобус).

Ґрантове фінансування покриє витрати на виготовлення ігрового автобуса, лавок та пісочниці, транспортування, монтаж і матеріали для встановлення (пісок, цемент і т.п.).

Навчимо 1000 дітей Arduino робототехніки в школах м. Івано-Франківськ

Сума ґранта — проект отримав часткове фінансування у розмірі 15 556,25 (запитувана сума — 68 500 грн)

Arduino — це портативна платформа з відкритим вихідним кодом, на базі якої легко пристосовуються апаратні засоби і безкоштовне програмне забезпечення для побудови простих систем автоматики та робототехніки. Платформа Arduino повністю відкрита для розробників.

Проект передбачає видати книжку викладача КЕПу Олександра Аронця «Arduino Робототехніка» для гурткової роботи у позашкільних і шкільних навчальних закладах; презентацію річного курсу з Arduino вчителям та директорам 5-12 класів шкіл міста; відкрити курси в школах Івано-Франківська та навчити 1000 дітей Arduino робототехніки.

Urban Space 100 покриє витрати на дизайн і видання 1000 книжок Олександра Аронця «Arduino Робототехніка».

Конкурс фентезійних оповідань «Брама-2018»

Сума ґранта — проект отримав часткове фінансування у розмірі 15 556,25 (запитувана сума — 50 200 грн)

Проект «Брама» — це щорічний конкурс фентезійних історій та фестиваль фентезі.

10 квітня стартував конкурс фентезійних історій. До липня триває процес подачі робіт на конкурс, після чого кваліфіковане журі буде обирати переможців, яких представлять 1-7 жовтня на Міжнародному фестивалі фентезі «Брама-

2018». Під час оголошення будуть вручені грошові премії за І, ІІ та ІІІ місце, а

також спеціальні та заохочувальні премії.

Отриманий організаторами ґрант від Urban Space 100 покриє витрати на призовий фонд переможців.