Контейнери для збору використаних батарейок розмістять у торгових центрах Івано-Франківська


У рамках реалізації проекту «Покращення екологічного стану в місті Івано-Франківську шляхом роздільного збору небезпечних відходів», який став переможцем другого міського конкурсу 2013 року проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства, придбано 20 контейнерів для збирання використаних батарейок.

Згадані контейнери мають компактні розміри та сучасний вигляд. На даний час управлінням економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради проводиться робота з їх розміщення у найважливіших закладах освіти і торгівлі міста.

З метою недопущення забруднення навколишнього середовища речовинами, які містяться у батарейках, а також для виховання у студентів та учнів відповідального ставлення до стану навколишнього середовища і залучення їх до роздільного збору небезпечних відходів для наступної утилізації згадані контейнери вирішено встановити, зокрема, в Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника, національному медичному університеті, національному технічному університеті нафти і газу, а також у десяти загальноосвітніх школах та дошкільних закладах міста.

Із закладів торгівлі контейнери пілотного проекту запропоновано розмістити в гіпермаркеті „Епіцентр”, супермаркетах „Сільпо”, „Велмарт”, „Оазис”, „Метро Кеш Енд Кері Україна”, „Вопак”.

Ще 80 таких контейнерів буде придбано у рамках реалізації проекту „Організація збору небезпечних відходів в процесі сортування твердих побутових відходів в місті Івано-Франківськ” у 2014 році.