Контролери у франківських маршрутках можуть тільки "помахати пальчиком" на безбілетників


Мешканці Івано-Франківська масово обуруються незадовільним обслуговуванням у міських маршрутках: водії не видають квиточків, хамлять, порушують ПДР та інше.

Кореспондент "Бліц-Інфо" вирішив поцікавитись у керівника Департаменту комунального господарства, транспорту і зв'язку Михайла Смушака, про те які кроки здійснюються, для подолання таких негативних явищ у міському транспорті.

«Наше законодавство таке, що накласти штраф може тільки міліція. Зараз ведуться перемовини, щоб правоохоронці  ходили з контролерами. Оскільки наші працівники можуть тільки махати пальчиком і казати «погані, погані мешканці,  бо квиточок не берете».  А штрафувати їх і складати адмінпротокол має право тільки міліція. Ось таке у нас законодавство і що поробиш», - пояснив головний комунальник міста.

Також Михайло Смушак прокоментував ситуацію з розірванням договорів із безвідповідальними перевізниками-порушниками.

«Загалом, ми зробили подання за 10, 23, 55, та 79 маршрути. Зараз має відбутись відповідна комісія у виконкомі і буде прийматися рішення, що робити з тими перевізниками. Чи підтримувати наше подання чи давати їм ще якесь попередження. Проте ми вважаємо, що потрібно розривати угоди і так одного-другого навчити, тоді може будуть зміни», - вважає посадовець.