Копи і еліта: Як відомі та багаті прикарпатці реагують на зустріч з новою поліцією


З минулого року на вулицях українських міст почала з’являтись нова поліція. Патрульні майже з перших днів роботи викликали схвалення українців. Перш за все, через фіксацію порушень ПДР багатіями та політиками. Вистачало й резонансних затримань. Звичайно, не обійшлось й без промахів з боку копів.

Втім, раніше такі інциденти за участі багатих та «зі зв’язками» взагалі здавались нереальними. Слід зауважити, що й поведінка в так званої еліти під час зустрічі з копами була різною. Дехто всіма силами намагався показати свою «всесильність», інші – чемно очікували складання протоколу.  Кореспондент Бліц-Інфо вирішив зібрати найцікавіші випадки зустрічі відомих та багатих прикарпатців з патрульною поліцією. 

«Бура» під кайфом

Одним із найрезонансніших випадків зустрічі з патрульними у Франківську без сумніву можна назвати затримання колишнього депутата міськради, регіонала Ігоря Халаменди, більш відомого в місті як «Бура». Патрульні понад півгодини гнались за позашляховиком скандального регіонала, аж поки той не зупинився у кюветі. Його затримали та перевірили на вміст алкоголю і наркотиків у крові. І недаремно, адже виявилось, що «Бура» вживав кокаїн.

У підсумку справу передали до суду. Втім, притягнути до відповідальності наразі не вдалось, адже Халаменда майже одразу ж втік закордон і до зали суду не з’являється. Та це вже інша  історія…

Франківська «Свєта»

Зустріч франківської білявки Дани Орленко з патрульними зробили її знаменитою на всю країну, адже сюжети про цей випадок показали майже всі центральні канали.

Копи лиш зробили їй зауваження через неправильне паркування. Та на вимогу надати посвідчення водія жінка, використовуючи ненормативну лексику, погрожувала звільнити поліцейських одним дзвінком, подати на них до суду, та наголошувала, що ті "загралися у поліцейських". За таку поведінку скандальну білявку одразу ж нарекли франківською «Свєтою» - на честь її київської «колеги».

«Король» Пасічної

Цей випадок не привернув стільки уваги, як попередні, втім повеселив багатьох. У перші дні роботи патрульні затримали нетверезого водія на Пасічній. Та більше уваги привернув його товариш, який намагався натиснути на патрульних своїм «авторитетом». Розповідав, що Пасічна – то його район, пропонував вийти один на один та розповідав, що "завтра з старшим буде пити каву, їсти мнясо та всьо рішати" І це ще далеко не все. Серед погрозливих реплік "укропівця": “Тут муха не пердить без мого дозволу”, “Зараз я набираю братву, і тут буде триста чоловік”, “Ви на Пасічній вопше нічого рішати не будете”. За таку поведінку чоловік став героєм кумедного ролику.  

«Королем» Пасічної виявився колишній кандидат в депутати до Івано-Франківської міськради від партії «УКРОП» Михайло Мовчан.

Підозрілий член виконкому

Зустріч члена виконавчого комітету Вадима Войтика з патрульними нікого не повеселило. Тим не менш, шуму наробило багато. Адже під час розмови з полісменами Войтик запідозрив, що ті хотіли від нього хабара. Такими думками поділився у Facebook. У підсумку відеозапис розмови досліджувало керівництво патрульної поліції. Втім, ніяких порушень не знайшли. Такої ж думки про запис були й користувачі соцмереж. Адже там тільки видиме хвилювання молодого патрульного і аж ніяк не вимагання винагороди.

Порушник з «терміновими дзвінками»

Ще одним порушником, ще намагався показати свій авторитет патрульним, став народний депутат від БПП «Солідарність» Анатолій Матвієнко. Зустріч з копами спіткала його у Вінниці.

Нардеп Анатолій Матвієнко поскМатвієнко припаркував свій сріблястий «Мерседес» на пішохідному переході у центрі міста.  У своє виправдання народний обранець заявив, що нібито мав терміновий дзвінок з приймальні Президента.  Втім на цьому розмова з копами не закінчилась. Як стверджують вінницькі ЗМІ, депутат назвав патрульних хамами, бо ті не хотіли його відпускати, а виписали протокол.

Анатолій Матвінко вважає, що нічого не порушив, тож пообіцяв поговорити з "міністром і з Деканоідзе, бо це перевершує всяку норму".

«Ігорко в лабутенах»

Поскандалив з поліцейськими ще один прикарпатський нардеп від ББП Ігор Насалик. Обранець не поділив тротуар у місті Києві з припаркованим на ньому поліцейським автомобілем. Щоправда, аби не заробити собі слави «Ігорка в лабутенах», обмежився «грізним» постом у соцмережі.

До слова, Насалик у конфлікті патрульних з білявкою Даною Орленко став на захист останньої. Принаймні, у соцмережах.

Вражено-гордий за покарання

Мав можливість поспілкуватись з патрульною поліцією і народний депутат від БПП Юрій Соловей. Про розмову з копами стало відомо не із ЗМІ чи оперативної інформації поліcменів, а з сторінки нардепа у соцмережі.

Соловей поділився з друзями у Facebook, що мусить заплатити штраф за відсутність цивільного полісу та порадів, що зміни є. Мовляв, це і є «перемога», якщо вже штрафують нардепів.

Безконфліктний голова

Обійшлась без скандалу зустріч патрульних з головою обласної ради Олександром Сичем. Автівка очільника прикарпатських обранців зупинилась у недозволеному місці, коли той пішов до банкомату. За це патрульні виписали водію штраф. Олександр Сич, повернувшись до машини, у розмову не втручався, зв’язками та терміновими дзвінками не вихвалявся. На цьому зустріч Сича з патрульними і завершилась.

Неадекватний помічник 

Прикарпатський нардеп Михайло Довбенко сам публічного конфлікту з копами не мав, втім «слави» йому додав його ж помічник. Андрій Захараш наробив галасу у житловому комплексі, де сам і проживає. Усі його викрутаси зняли на відео сусіди.