Корисні продукти, які не можна їсти на голодний шлунок


На думку вчених, корисні продукти, з’їдені на голодний шлунок, в кращому разі не дадуть ефекту корисності для організму, але також можуть призвести до неприємних наслідків.

Йогурти. Молочнокислі продукти корисні насамперед своїми бактеріями. Але при їжі натщесерце йогурт або кефір не принесуть ніякої користі, так як соляна кислота, яка міститься в шлунку знищить їх бактерії, наводиться думка фахівців в журналі Домашній Вогнище.

Помідори. Їх вживання на порожній шлунок підвищує його кислотність через великий вміст дубильних речовин у складі помідорів. Наслідком такого процесу може стати розвиток хвороб органів ШКТ – гастриту, панкреатиту, коліту.

Банани. Потрапивши в порожній шлунок, ці фрукти викликають різке підвищення рівня магнію, що може несприятливо позначитися на роботі серця.

Груші. У грушах занадто високо вміст грубих волокон. В цілому для травлення це навіть добре, але їсти натщесерце груші небезпечно – надлишок волокон здатний травмувати слизову шлунка.

Цитрусові. Насичені кислотами цитрусові плоди можуть спровокувати банальну печію, а також гастрит.

Кава. Цей напій – стимулятор для шлунка, що змушує його виробляти більше кислоти. Звичка пити каву натщесерце серйозно підвищує ризик печії і ушкоджень слизової оболонки шлунка, а, крім того, веде до зниження виробництва серотоніну, що сприяє появі депресивних станів.

Джерело: Ukrhealth.