Косівського чиновника-хабарника залишили під вартою до внесення застави


22 січня 2016 року до Івано-Франківського міського суду було доставлено мешканця Косівського району, 1967 року народження, першого заступника голови Косівської РДА якого підозрюють у вчинені злочину передбаченого ч.3 ст. 368 ( Одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Заслухавши сторону обвинувачення та сторону захисту, а також вислухавши затриманого громадянина, 1967 року народження, Суд виніс рішення задовільнити клопотання прокуратури та ухвалив:

Застосувати затриманого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк шістдесят днів, до 20 березня 2016 року, включно. 

Тримання під вартою підозрюваного здійснювати в Івано-Франківській установі виконання покарань № 12. 

Визначити заставу – 653 (шістсот п’ятдесят три) розміри мінімальної заробітної плати в сумі 899834 (вісімсот дев’яносто дев’ять тисяч вісімсот тридцять чотири) гривні,

У разі внесення застави покласти на підозрюваного обов’язки: 

1) прибувати до визначеної службової особи – слідчого, прокурора або суду із встановленою періодичністю; 

2) не відлучатися з с. Черганівка Косівського району Івано-Франківської області, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду; 

3) повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; 

4) утримуватись від спілкування з усіма свідками в даному кримінальному провадженні; 

5) здати (за наявності) до Управління Державної міграційної служби України в Івано-Франківській області (м. Івано-Франківськ, вул. Академіка Гнатюка, 29) свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд в Україну. 

Як відомо, перший заступник голови Косівської РДА Михайло Павлюк погорів на хабарі 21 січня. Чиновники хотів збагатитися на 88 тисяч гривень. Впіймали Павлюка під час отримання від підприємця "першого траншу" так званого відкату. У Косові посадовця знають як "протекцію" народного депутата Юрія Солов'я.