Кований пам'ятник, конкурси і урочистості: Як Франківськ відзначить сторіччя ЗУНРу


Виконком затвердив план заходів з відзначення в Івано-Франківську 100-річчя проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.

Як повідомив під час засідання міський голова Руслан Марцінків, обласна рада проголсила 2018 - роком ЗУНР на Прикарпатті, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами начальника управління внутрішньої політики Ігоря Кінаша, протягом року в місті заплановано безліч заходів присвячених цій даті.

Зокрема в травні у Франківську пройде Інтерактивна гра «Таємниці Станіславівської фортеці» та Марш Слави Легіону Українських Січових Стрільців.

В листопаді у місті пройдуть урочистості з нагоди 100-річчя проголошення ЗУНР, теренова пластова гра «Листопадовий зрив», меморіальні заходи присвячені вшануванню пам’яті діячів ЗУНР та всіх загиблих за здобуття та збереження незалежності України. Окрім того в закладах освіти та бібліотеках протягом року будуть проводитись різноманітні круглі столи, брейн-ринги, виставки та конкурси.

Водночас, міський голова доручив домовитись з ковалями, щоб виготовили кований пам’ятний знак приурочений 100-річчю ЗУНР.