Кожен пункт ПДР написаний кров’ю: В поліції розповіли про аварійність на Прикарпатті


Сьогодні, 11 грудня в обласному управлінні нацполіції розповіли про стан аварійності на дорогах Прикарпаття.

Зокрема  заступник начальника ГУ НП в області Олег Йосипів, наголосив на найстрашніших аваріях ,інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Минулого тижня за один вечір через наїзд на пішоходів загинуло двоє людей. Пішоходи не дотримувалися правил, йшли про проїжджій частині, внаслідок чого поплатились життям. Ми хочемо, щоб про цю проблему говорили всі. Щоб батьки наголошували на цьому дітям і самі дотримувалися правил. Окрім того хочеться нагадати водіям дотримуватися швидкісного режиму. Ні для кого не є секретом, що на сьогодні немає технічних можливостей виявляти водіїв-порушників», - сказав Йосипів.

У свою чергу начальник управління превентивної діяльності Микола Іваницький звернув увагу на найбільші проблеми через які трапляються ДТП та статистику ДТП.

Загалом від початку року було вчинено 480 ДТП. Основними причинами було порушення швидкісного режиму і перехід у невстановленому місці. Найскладніша ситуація в Коломийському, Надвірнянському та Тисменицькому районах. 

«Переважна кількість аварій стається поза межами пішохідного переходу. Внаслідок чого загинуло 20 осіб. Просимо пішоходів бути уважними і використовувати світловідбиваючі елементи, щоб водій міг вас побачити. Пішоходи забувають, що їм згідно ПДР заборонено виходити на дорогу не впевнившись у безпечності. Водіям також треба бути обережними у місцях де пішоходи можуть раптово вийти на дорогу", - наголосив Іваницький.

Також за словами Іваницького під час ДТП загинули 4 дітей. Окрім того з вини дітей вчинено 4 ДТП.

Щоб виправити ситуацію було внесено зміни до правил дорожнього руху. Це на думку заступника начальника УПП Олега Сердюка допоможе зменшити аварійність.

«Повернуться «листи щастя», що допоможе нам вирішити проблему швидкісного режиму. За місяць у Франківську трапилося 17 випадків ДТП за участі пішоходів. Через погану освітленість і неуважність, таких випадків більшає. В більшості випадків це наїзд поза пішохідним переходом. Я часто був свідком, коли батьки хочуть перейти у недозволеному місці, а дитина тягне до переходу", - каже Сердюк.

Патрульний також наголосив, що зараз за законодавством поліція може тільки проводити профілактичні бесіди чи штрафувати пішоходів, але цього не  достатньо.

"Ми не просто говоримо про це, щоб побалакати, а намагаємося захистити ваші життя. Кожен пункт правил дорожнього руху написаний кров'ю", - підсумував Олег Сердюк.